VietJet Air vliegt van Bangkok naar Vietnam

VietJet Air, een low-cost vliegmaatschappij uit Vietnam, gaat vliegen van en naar Bangkok.

De vluchten naar Bangkok zullen begin 2013 aanvangen. Hiermee wordt de monopoliepositie van Thai AirAsia (TAA) op vluchten tussen Thailand en Vietnam doorbroken.

VietJet Air kiest voor Bangkok

De luchtvaartmaatschappij, is de eerste commerciële luchtvaartmaatschappij in het socialistische Vietnam. VietJet Air wil tussen Bangkok en Ho Chi Minh een dagelijkse vlucht onderhouden, die moet starten op 10 februari 2013.

Route Bangkok – Hanoi

Er zijn ook vergevorderde plannen voor een tweede dagelijkse route: van Bangkok naar Hanoi. Deze kan aanvangen medio mei 2013 als VietJet haar nieuwe vliegtuigen in ontvangst neemt, waaronder de A320 met 180 zitplaatsen.

De luchtvaartmaatschappij wil de komende vijf jaar de markt openbreken met het aanbieden van goedkope vliegtickets voor vluchten tussen Thailand en Vietnam. Daarbij gaan zij ook de concurrentie aan met een aantal full-service luchtvaartmaatschappijen zoals Thai Airways International en Bangkok Airways.

Vliegtickets vanaf 99 baht (exclusief kosten)

Om de nieuwe vluchten in Thailand te promoten, heeft VietJet Air een website in de Thaise taal gelanceerd: www.vietjetair.com, naast de Engelse en Vietnamese versie. De luchtvaartmaatschappij biedt 3.000 zitplaatsen aan tegen een promotietarief. Een ‘one way’ vliegticket Bangkok – Ho Chi Minh City, zal worden aangeboden vanaf 99 baht, exclusief kosten zoals luchthavenbelasting.

Deze vluchten zijn al boekbaar op de website vanaf 20 december en geldt voor vluchten in de periode tussen 10 februari en 31 december 2013.

VietJet Air bikini show (video)

De nieuwe budgetluchtvaartmaatschappij VietJet Air is niet vies van een stunt. Eerder dit jaar lieten zij stof doen opwaaien door het geven van een in-flight bikini show tijdens vluchten naar het toeristische centrum van Nha Trang (zie de onderstaande video)

(Met dank aan Hans Bos voor het toezenden van de informatie)

[youtube]http://youtu.be/-qEd2jui-LI[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website