Brussels Airport blijft zeker tot dinsdag dicht. Na de twee bomexplosies in de vertrekhal van dinsdagochtend is de vertrekhal beschadigd. Vliegmaatschappijen die gebruikmaken van de luchthaven, voeren momenteel vluchten uit vanaf andere luchthavens. Zo laat Brussels Airlines bijvoorbeeld de langeafstandsvluchten vertrekken vanaf de luchthavens van Frankfurt en Zürich.

Vliegveld Zaventem wil dinsdag een oefening met 800 personeelsleden houden voor een mogelijke heropening van het vliegveld later die dag of woensdagHet is nog niet zeker dat de luchthaven dinsdag opengaat als de test morgen slaagt. De politievakbonden eisen dat eerst extra beveiligingsmaatregelen genomen worden.

De agenten dreigen met een staking, als de beveiliging niet verbeterd wordt, schrijft persbureau Belga. De bonden zouden al voor de aanslagen hebben opgeroepen de bewaking te verscherpen.

Auto en bagage

Afgelopen zaterdag mochten passagiers die de auto geparkeerd hadden op Discount Parking 1 & 2 (Brucargo), het voertuig ophalen. Voor het ophalen van de auto golden strikte regels. Zo mocht het voertuig door maximaal één persoon worden opgehaald en waren laptoptassen, rugzakken en grote (hand)tassen niet toegestaan.

De luchthaven is ook gestart met een grootschalige operatie om de bagage die op de dag van de aanslagen is achtergebleven op de luchthaven, weer terug te overhandigen aan de reizigers. Passagiers waarvan de handbagage en ingecheckte ruimbagage al aan boord was ten tijde van de aanslag, kunnen de bagage ophalen. De luchthaven heeft op haar website een lijst geplaatst van vluchten waarvoor dit geldt.

Geadviseerd wordt om van tevoren op de website een Lost & Found formulier in te vullen, zodat de luchthaven makkelijker de juiste bagage aan de juiste persoon kan overhandigen.

De overige bagage kan nog niet worden geretourneerd aan passagiers. Passagiers die tijdens de aanslag aan boord waren van een vliegtuig en de bagage in het toestel hebben achtergelaten, krijgen het advies om contact met de luchtvaartmaatschappij op te nemen.

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Brussels Airport misschien dinsdag weer open”

 1. Guy zegt op

  Morgen zal er op de luchthaven een test draaien met 800 personeelsleden die opgeroepen zijn. De tijdelijke check-in balies en aanverwante IT zal uitgetest worden, alsmede de passenger-flow door de terminal. Vooral voor dit laatste is er een uiteindelijke goedkeuring nodig van het federale parket. De luchthaven zal morgen dus met quasi zekerheid nog niet operationeel zijn. Men spreekt nu van “misschien” woensdag en “misschien” nog later … en dan is er ook nog een stakings-dreiging van de politie … . Ik heb alles redelijk opgevolgd daar ik normaal morgen moest vertrekken. Ik heb mijn vlucht nu laten re-routen en vertrek vanavond vanop Schiphol.

 2. Verliefde zegt op

  Geachte lezers,

  In dit verband heb ik volgende vraag.
  Ik heb een vlucht naar Brussel geboekt op 31 maart om 00.35
  Heb contact genomen met Thai Aiways, maar de communicatie met hen is zeer moeilijk.
  Ze stellen voor om over te boeken naar een andere luchthaven. Dit is zeer moeilijk en brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Wie moet die meerkost dragen ? Is het niet zo dat Thai Airways ervoor moet zorgen dat ik in Brussel geraak ?
  Wie heeft ervaring met een dergelijke situatie of kan mij advies geven ?
  Alvast dank voor antwoord.

  Roel

  • LOUISE zegt op

   Goedenmorgen Roel,

   Bij mijn weten is in elke verzekerings polis de vergoedingen voor natuur rampen en nog een aantal dingen, uitgesloten daar dit geen fout is van de verzekerde, om het even simple te omschrijven.
   Terroristische aanslagen behoort hier ook onder dacht ik, maar of het specifiek in die bewoordingen omschreven is…
   Je zou dit kunnen informeren bij je verzekering.
   Mocht dit zo zijn, dan zijn alle te maken veranderings kosten voor Eigen rekening.

   LOUISE

  • Dennis zegt op

   Beste Roel,

   THAI heeft onder normale omstandigheden de plicht ervoor te zorgen dat u in Brussel komt. Echter, u raadt het al; hier is niet sprake van normale omstandigheden, maar van overmacht. THAI heeft logischer- & redelijkerwijs de aanslag op Zaventem niet kunnen zien aankomen en heeft ook geen invloed op de beslissing om de luchthaven voorlopig gesloten te houden. Dus nee, THAI heeft hier geen zorgplicht.

   U kunt nu twee dingen doen; Of u accepteert het aanbod van THAI en vliegt naar hun bestemming Frankfurt of Parijs en gaat van daaruit naar uw eindbestemming. Dat kost u geld. Of u annuleert, krijgt u geld terug (niet direct, maar na een aantal dagen, weken, maanden) en boekt elders. Op zo’n korte termijn zijn dat vaak niet de goedkoopste tickets, want zo spelen de airlines het spel.

   U kunt natuurlijk van mening zijn dat THAI wel een plicht heeft. In dat geval kunt u bijv. via EUClaim proberen compensatie te krijgen. Of bij Brussel Airport. Maar dit is echt een klassiek geval van overmacht, Ik begrijp dat het voor u ongemak met zich meebrengt (zowel qua tijd als financieel), maar THAI is daarvoor niet aansprakelijk.

   • Daniël zegt op

    Als ik mij niet vergis, is EUClaim enkel van toepassing op Europese luchtvaartmaatschappijen. Thai Airways is dat niet…

 3. Jan VC zegt op

  Wij vertrekken woensdag met Qatar Airways vanuit Bangkok naar Zaventem. Wij zouden normaal gezien op donderdagmorgen daar moeten landen. Tot hiertoe hebben wij nog geen enkel bericht van Qatar Airways gekregen, waarin er wijzigingen gemeld worden. We wachten dus af en houden jullie op de hoogte!
  Jan

  • Daniël zegt op

   Morgen vertrekken? Als u nu in Bangkok bent, neem dan zo snel mogelijk kontakt op met hen of ga naar hun kantoor in Bangkok. Vluchten naar Brussel zijn ‘Cancelled’, niet omgeleid! Hopelijk is er meteen een alternatief, zolang die zelf niet volgeboekt is… Tijdig naar de luchthaven gaan en meteen naar hun balie gaan lijkt mij ook een optie. Maar de kans lijkt mij echt klein, dat u donderdagmorgen op Brussels Airport zult aankomen…

 4. SOMMEIL zegt op

  beste allemaal,

  Voor hen die het belangrijk vinden: QATAR helpdesk

  02 290 08 50
  02 300 24 00

  De laatste nummer is het gemakkelijkst te bereiken.

  We vertrekken zondag naar Phnom Penh.
  Ik telefoneer woensdag/donderdag om te weten vanuit welke luchthaven we zullen vertrekken.

  Voor donderdag zie ik niet echt dat de luchthaven operationeel wordt, wellicht later.

  Dinsdag: proefdraaien
  Woensdag: de nodige toestemmingen krijgen om terug te openen.
  Politie is niet akkoord om in de huidige omstandigheden te werken.

  Het weekend zou al een half wonder zijn.

  groetjes

  Sommeil ( wonende in Zaventem)

 5. Walter zegt op

  Wij proberen ook op 31 Maart om te boeken bij Thai airways onze vlucht deze avond is niet doorgegaan naar Brussel , het enige dat al gelukt is verlenging verblijf ter plaatse dat is ook al wat.
  Men sprak van Bangkok – Parijs of er dan vervoer naar Brussel was wist men niet.
  Ons ticket was geboekt via Connections en daar neemt niemand de telefoon op wat onbegrijpelijk is weekend of niet.
  Dinsdag bel ik naar Connections om te horen hoe het verder gaat of wat ze te zeggen hebben.

  mvg Walter uit Jomtien

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Laatste bericht dat ik zag van Thai Airways via FB is van 28 maart om 2048 en zegt :” Re flight schedule of THAI on 31 March, 2 April and 3 April, TG934/TG95 Bangkok Brussels Bangkok flights are now still scheduled however still unable to reconfirm if flight will be allowed to operate into Brussels Airport. Although airport is planned to re-open this week, there will be very limited flights allowed to fly to Brussels in a first stage as capacity to restart operations is very limited.

   THAI is already looking for alternative routes in case these flights are unable to operate into Brussels, we wait for final confirmation and keep you and your travelagent updated.

   Please be informed that in case you do not want to take any risk for 31 Mar, 2 and 3 April, you can rebook already your planned flight into Frankfurt, Paris, Munic or Zurich, however transfer to/from these airports must be arranged by your own.

   For any departure 31MAR, 2APR, 3 APR Brussels Bangkok, you can rebook by contacting your travelagent where you booked or contact THAI office for online bookings on THAI website or direct bookings at our office. All travelagents in Benelux have received instructions from THAI how they can rebook, subject to seats available. You also can postpone your trip to later date if wanted.

   For any return Bangkok Brussels on 31Mar, 2 April, 3 April, which flight you would like to change into other routes or postpone, please contact your travelagent where you have booked the flights to rebook or passengers on holiday in Asia can contact any THAI office where they are located to request rebooking, subject to seats available.

   We will keep you informed on final confirmation of flights of 31 March, 2 and 3 April to operate into Brussels or any other regional airport soonest.

   Thank you for your kindly understanding.

   We keep you updated anytime.

 6. Daniël zegt op

  Via de Vlaamse media vernomen:

  Als de test vandaag (dinsdag 29 maart) goed verloopt en de regering haar goedkeuring geeft, dan kunnen later deze week opnieuw vluchten plaatsvinden. Maar de luchthaven zal slechts op 20% van haar normale capaciteit kunnen draaien. De vertrekhal zal nog niet beschikbaar zijn, zodat er een tijdelijke check-in-ruimte zal ingericht worden. Ook voor aankomende passagiers zal er naar een oplossing gezocht worden.

  Deze toestand zou wel een langere tijd kunnen aanhouden.

  Op de regionale luchthavens wordt er nu al rekening mee gehouden, dat zij heel deze week extra vluchten te verwerken zullen krijgen.

  Mijn echtgenote en ik zouden volgende week met Austrian Airlines vanuit Brussels Airport vertrekken… De informatie op de website van Austrian Airlines is gelding tot en met komend weekend… Ik zal straks de reisagent kontakteren, maar besef wel dat zijn ofwel nog geen idee hebben, ofwel mijn reis zullen omboeken met vertrek vanuit een andere luchthaven…

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Thai Airways 29 maart – 1400
   https://www.facebook.com/thaiairways.belux/?notif_t=notify_me_page
   Bangkok-Brussels-Bangkok TG934/TG935 of 31 March is confirmed to be rescheduled into Bangkok-Liège airport (LGG)-Bangkok with new schedule as follow:
   TG934 Bangkok – Liège: departure on 31 March in Bangkok at 11h00 (Bangkok time) with arrival in Liège on 31 March at 18h30 (Belgium time)
   TG935 Liège – Bangkok: departure on 31 March in Liège at 23h00 (Belgium time) with arrival in Bangkok on 1 April at 14h45 (Bangkok time)
   In case you do not have any confirmed rebooking yet into Paris or Frankfurt and your booking from/to Brussels still exists, then you will be automatically rebooked into Liège flights and your original ticket will be accepted accordingly at check-in.
   If you have a connecting flight in Bangkok, the arrival in Bangkok is now later than original booking, please contact your travel agent to rebook the connecting flight if needed or THAI will contact passengers booked online on THAI website.
   In case you have been rebooked already, please keep this rebooking or contact your travel agent if you want to change to Liège flights, subject to seats available. You can only travel on Liège flights with confirmed booking from/to Liège.
   Please note that for both arrival and departure in Liège, passengers have to arrange their own transport. Liège airport provides free shuttle bus between Liège airport and Liège train station.
   For check-in Liège-Bangkok on 31 March, passengers have to arrive at check-in counters minimum 3.5 hours before departure.

   Ik ga geen verdere up-date plaatsen want u kan het ook volgen via de link https://www.facebook.com/thaiairways.belux/?fref=nf

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Sorry Daniël, deze reactie heb ik per ongeluk onder jouw reactie geplaatst, maar is natuurlijk bestemd voor Thai Airways passagiers.

 7. RonnyLatPhrao zegt op

  Thai Airways – Berichtgeving van 30 Maart om 1300
  https://www.facebook.com/thaiairways.belux/?fref=nf
  As per our latest update:
  Re flight schedule of THAI on 31 March, we are awaiting final confirmation to operate extra flight from Bangkok to Liège airport (LGG), timings to be confirmed
  Re flight schedule of THAI on 2 and 3 April, we are awaiting final confirmation to operate extra flight from Bangkok to Paris airport (CDG), timings to be confirmed
  We hope to be able to communicate final confirmation and new schedule by late afternoon today.
  Please be aware that this schedule will be different from our current Brussels flights and transport into Liège and Paris will have to be arranged by yourself.
  Thank you for your kind understanding. We will keep you informed as soon as possible.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Sorry 29 maart natuurlijk

 8. Walter zegt op

  Contact gehad met Thai airways en uitstekend nieuws we kunnen donderdag via Bangkok naar Liège.
  De mensen aan de telefoon waren de keren dat we gebeld hebben uiterst behulpzaam een dikke pluim.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website