Boeing test mega vliegtuigmotor voor 777X

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
16 maart 2018

De Boeing 777X is een nieuwe serie in de Boeing 777- familie. Het gaat om tweemotorige lange-afstands wide-body vliegtuigen met de nieuwe GE9X motoren van General Electric die tot 10% zuiniger moeten zijn.

Om de nieuwe motor te testen is er een testvlucht gemaakt waarbij de vliegtuigmotor aan een Boeing 747 is gemonteerd. Op de bovenstaande foto kan je de omvang zien van de motor, die een diameter heeft van 3,4 meter.

Tijdens de vier uur durende testvlucht werd de motor flink beproeft. General Electric verwacht de certificering voor het motortype in 2019 te verkrijgen.

Van de 777X, zijn door zeven maatschappijen 340 stuks besteld. Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways, Lufthansa, Singapore Airlines en Cathay Pacific hebben als eerste de gemoderniseerde versie van de succesvolle 777 besteld. De ontwikkeling van het vliegtuig is gestart in 2013, de eerste 777X moeten in 2020 gaan vliegen.

Naast de grotere en zuiniger motoren zijn ook de vleugels met opvouwbare vleugeleinden bijzonder aan het nieuwe type.

Bron: Luchvaartnieuws.nl – Foto: General Electric

In de onderstaande video zie je test van de nieuwe vliegtuigmotor:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website