Soraphak RUSHAKITTI / Shutterstock.com

Wie een binnenlandse vlucht wil maken in Thailand heeft de keuze uit meerdere budgetmaatschappijen. Budget vliegmaatschappijen in Thailand bieden een betaalbare en efficiënte manier om door het land te reizen.

Deze luchtvaartmaatschappijen zijn populair bij zowel toeristen als lokale reizigers vanwege hun lage tarieven en frequente verbindingen tussen belangrijke steden en toeristische bestemmingen. Hoewel de basiskosten van tickets laag zijn, kunnen extra kosten voor bagage, voorkeursstoelen en maaltijden van toepassing zijn. De vliegtuigen van budgetmaatschappijen zijn meestal kleiner en minder luxueus, maar ze bieden een efficiënte service voor korte binnenlandse vluchten. Deze maatschappijen zijn een aantrekkelijke optie voor reizigers die kosten willen besparen en flexibel willen zijn in hun reisplannen binnen Thailand.

Enkele van de populairste budgetmaatschappijen zijn:

 • AirAsia: Bekend om zijn lage tarieven en uitgebreide netwerk binnen Thailand.
 • Nok Air: Biedt een mix van lage kosten en comfort met een uitgebreid netwerk van binnenlandse routes.
 • Thai Lion Air: Bekend om zijn betaalbare tarieven en een breed scala aan binnenlandse bestemmingen.
 • Thai Vietjet Air: Biedt voordelige vluchten naar verschillende bestemmingen in Thailand.
 • VietJet Air: Biedt concurrerende tarieven en vliegt naar diverse binnenlandse bestemmingen in Thailand.

(KITTIKUN YOKSAP / Shutterstock.com)

Thai AirAsia

Thai AirAsia, een dochteronderneming van de Maleisische low-cost maatschappij AirAsia, is een van de populairste budgetmaatschappijen in Thailand. Bekend om zijn lage tarieven, richt Thai AirAsia zich op het aanbieden van betaalbare vluchten binnen Thailand en naar nabijgelegen bestemmingen. De maatschappij staat bekend om zijn efficiënte service, eenvoudige boekingsprocessen en frequente promoties die reizigers aanlokkelijke tarieven bieden. Ondanks de lage kosten, zijn de vluchten betrouwbaar en biedt de maatschappij een fatsoenlijke reiservaring voor kortere reizen. Thai AirAsia speelt een cruciale rol in het toegankelijk maken van luchtvaart voor een breed publiek in Thailand.

Thai AirAsia opereert vanaf verschillende belangrijke luchthavens en biedt een uitgebreid netwerk van binnenlandse routes. De maatschappij vliegt zowel vanaf Don Mueang Airport als vanaf Suvarnabhumi Airport in Bangkok, met vluchten naar een reeks binnenlandse bestemmingen. Deze omvatten onder meer Chiang Mai, Nan, Phuket, Hat Yai en Nakhon Si Thammarat. Thai AirAsia staat bekend om zijn frequente vluchten op populaire routes, zoals meerdere dagelijkse vluchten van Don Mueang naar Chiang Mai, Phuket, Hat Yai, Surat Thani, Chiang Rai, Khon Kaen en Udon Thani​.

AirAsia:

 • Populair vanwege lage tarieven en dekt negentien provincies, inclusief Bangkok, Chiang Mai en Phuket.
 • Basisdiensten met extra kosten voor ingecheckte bagage, maaltijden en stoelreserveringen.
 • Regelmatige promoties beschikbaar, met variërende ticketprijzen​

Website: https://www.airasia.com/flights/thailand

5 reacties op “Binnenlandse vluchten in Thailand met budget maatschappijen: Thai AirAsia (deel 1)”

 1. Sjaak S zegt op

  Vorig jaar zijn wij met Air Asia naar Kuala Lumpur gevlogen. Gelokt door de lage prijs besloot ik af te zien van mijn voordeel als ex-Lufthansa medewerker en de volle prijs te betalen. Ik dacht dat het verschil niet groot was.
  Ik weet de prijzen niet meer uit mijn hoofd, maar wat ik me wel nog herinner is dat deze absoluut niet overeenkomen met de lokprijzen die zij laten zien. Er komen heel wat toeslagen bij en voor ieder beetje dat je extra wilt hebben, dat al bij de grote airlines inbegrepen is, moet je extra betalen.
  Dit jaar vlogen we naar Penang en ben dan toch maar weer met Thai Airways gevlogen, waarmee ik slechts 1/3 of minder dan bij Air Asia betaal. Daar zat dan ook alles bij inbegrepen: airport tax, toeslagen, 2×30 kg bagage, eten en drinken aan boord… Maar goed, dat is mijn persoonlijke voordeel.

  • Nicole zegt op

   Wij begin deze maand naar kl. Maar als je in chiang mai woont heb je weinig andere keuze. Via Bankok is een kl. Verbinding en ben je veeeeel langer onderweg.

 2. Hugo zegt op

  Bij een lagekosten maatschappij betaal je enkel voor de stoel en handbagage, al de rest zoals reiskoffer, drank en eten moet je extra betalen. Met Ryanair kan je van Brussel naar Barcelona vliegen voor nog geen 50 euro. Hoe ze eraan uitgeraken weet ik niet. Maar de nadelen moet je er wel bijnemen.

 3. Louis de Gruiter zegt op

  Air Asia heeft zo’n beetje de markt in handen in zuidoost Azië. Wij komen net terug van 5 weken Thailand, Cambodja, Flores en Bali.
  Bij het zoeken naar een geschikte vlucht naar de bestemmings plaatsen, zullen zij goedkope vluchten aanbieden. In onze vakantie hebben ze 3x onze vluchten gewijzigd en 1 geannuleerd. Zelfs een vlucht van 09.00 u verplaatst naar 17.30 u! Wat moet je nou 1 hele dag in die tussentijd doen als je die middag een tour hebt ingepland op een ander eiland?
  En een vlucht in februari 2022 was geannuleerd, vanwege de Corona heb ik nooit meer vergoed gekregen!
  Als het lukt dan zou ik naar andere maatschappijen kijken of die betere voorwaarden hebben, mss ietsje duurder maar geen problemen heeft met de handbagage, die 200 gram te zwaar is!
  Wij vliegen regelmatig naar Azië en gebruiken veelal lowcost carriers, maar shoppen ook de bij de concurrenten.

 4. Peterdongsing zegt op

  Vandaag met hun gevlogen van Bangkok naar Roi Et. Zij zijn de enige die naar Roi Et vliegen, zelfs driemaal daags.. Tot enkele jaren geleden vlogen ook Nog Air en Thai smile naar Roi Et.
  Blijkbaar kiezen de mensen toch voor de goedkoopste, al was het prijsverschil zeer klein.
  Als je een beetje geluk hebt, kan je vliegen voor minder dan 1000 Baht.
  Zelfs nu ze de enige zijn.
  Ja inderdaad, heb je een koffer bij je, moet je daar ook voor betalen, een paar honderd Baht.
  .Ik vind het toch redelijk.
  En vergeet niet, koop je een ticket bij de KLM van 1000,- moet je ook voor je koffer extra betalen..schande.
  Lekker met EVA Air..2x 23 kilo inclusief.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website