Bangkok in top 10 zakenreisbestemmingen

De top 10 van intercontinentale zakenreisbestemmingen voor reizigers uit de Benelux is in 2012 aanzienlijk veranderd. Azië wordt steeds belangrijker. Singapore heeft New York zelfs van de eerste plaats verstoten en Bangkok is een nieuwkomer in deze lijst.

Dat blijkt uit een analyse van de bestemmingen in 2012 van BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement in de Benelux.

Azië biedt zakelijke kansen

BCD baseert deze rangschikking op het totaal aantal vlieg- en treintickets in 2012 in Nederland, België en Luxemburg. Vooral bij de intercontinentale bestemmingen is de top 10 ten opzichte van 2011 nogal gewijzigd. Singapore, met een vertegenwoordiging van 17% van de tickets, heeft New York (15%) van de eerste plaats verstoten. Istanbul (12%) is met stip gestegen naar plaats 3 en drukt Dubai naar plaats 4. Nieuwkomers in de lijst zijn Moskou, Bangkok en Beijing. Chicago is uit de top 10 verdwenen, net als Houston en Curaçao.

Diederik Banken, Vice-President Commercial voor de Benelux bij BCD, zegt: “Dat Singapore de fakkel overneemt van New York, is duidelijk een gevolg van de snelgroeiende economie in Azië. New York houdt echter goed stand op de tweede plaats. En de succesvolle vooruitgang van Turkije resulteert in een derde plaats voor Istanbul, een economische springplank naar de omliggende landen in het Midden-Oosten en Azië.”

Zakenreizen binnen Europa

Net als andere jaren blijven in Europa, Parijs en Londen veruit de meest bezochte bestemmingen door zakenreizigers uit de Benelux. In Nederland staat Londen bovenaan als populairste bestemming, terwijl in België de top 10 wordt aangevoerd door Parijs. De zakensteden Parijs en Londen vertegenwoordigen samen 55% van alle tickets uit de top 10. Frankfurt en München volgen met 7,6 en 6,6%. De overige bestemmingen uit de top 10 zijn Milaan, Zürich, Berlijn, Kopenhagen, Wenen en Straatsburg. Ondanks de onveranderde top 4, is de rest van de rangschikking in vergelijking met vorig jaar flink door elkaar geschud.

“Bestemmingen als Spanje en Italië zakken door de crisis steeds verder naar beneden. Verder staan er door de invloed van de Europese Centrale Bank in Frankfurt en bondskanselier Angela Merkel in Berlijn drie Duitse bestemmingen in de top 10, een duidelijk bewijs van de sterke positie van Duitsland in Europa”, zo besluit de heer Banken.

1 reactie op “Bangkok in top 10 zakenreisbestemmingen voor Nederlanders”

 1. l.lagemaat zegt op

  Volgens andere maatstaven klopt dit inderdaad.
  Thailand en met name Bangkok heeft zich in 2012 goed in de markt gezet.
  Dit volgens Mr.Thongchai Sridama,die dit aan de hand van de MICE -industrie
  gegevens aantoont.(Meetings,Incentives,Conferencing,Exhibitions)
  Een stijging van 19% boven de gestelde doelstelling van 2012 met een totale
  omzet van 79,8 biljoen bath.
  Maar dit was wel aan de 10 belangrijkste Aziatische landen te danken:India,
  China,Z-Korea,etc.

  groet,

  Lodewijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website