Air France-KLM bestelt 25 A350’s

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
19 juni 2013

Nog even wachten en dan kunnen Thailandgangers die met KLM rechtstreeks naar Bangkok vliegen wellicht kennismaken met de nieuwe A350.

KLM en Air France maakten vandaag bekend dat ze 25 A350-toestellen van de Europese vliegtuigbouwer Airbus gaan kopen. Het gaat om een order van ruim 5,3 miljard euro. De vliegtuigen worden ingezet bij Air France-KLM vanaf 2018. De luchtvaartmaatschappij nam een optie op nog eens 25 vliegtuigen van hetzelfde type.

De A350 is een nieuw ontwikkeld toestel, dat vooral zuiniger is door het reduceren van het gewicht. Vorige week maakte het nieuwe vliegtuig zijn eerste testvlucht. De A350 zou op termijn de Airbus A330 en Airbus A340 moeten vervangen. De A350 is tevens een reactie op de 787 van concurrent Boeing.

Airbus claimt dat de onderhoudskosten van de A350 10 procent lager zullen zijn dan van de Boeing 787 en dat de A350-900 een 7 procent lager brandstofverbruik per stoel zal hebben dan de Boeing 787-9. Boeing zet daar tegenover dat de A350-900 vergeleken dient te worden met de Boeing 787-10, die een gelijkwaardig aantal stoelen telt en een gelijkwaardige reikwijdte heeft.

De vliegtuigbouwer streeft met nieuwe ontwerpen het verblijf in het vliegtuig voor de passagiers te veraangenamen. De luchtdruk in de cabine zal gelijk zijn aan die op 1.800 meter of lager en de luchtvochtigheidsgraad zal minimaal 20 procent zijn. Ook zal de A350 grotere ramen hebben dan gebruikelijk is.

Door deze bestelling is Air France-KLM afnemer van elke type vliegtuig dat Airbus produceert.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Air France-KLM bestelt 25 A350’s”

  1. Dennis zegt op

    Dat wachten duurt nog wel even, mogelijk nog wel 10 jaar!

    Air France-KLM (het Franse bedrijf!) neemt in 2018 de 1e A350 in ontvangst. KLM (de Nederlandse tak v/d het Franse bedrijf) “op een later tijdstip”. Gezien de opbouw v/d KLM-vloot en de gemiddelde gebruiksduur v/d vliegtuigen duurt dat nog wel even (want net nieuwe A330’s en B777’s ontvangen). Bovendien komt eerst ook nog de B787 (dreamliner, als ‘ie blijft vliegen) in dienst.

    Overigens, maar da’s persoonlijk (hierin ben ik overigens in goed gezelschap van luchtvaartexperts!) een blunder dat KLM niet tenminste 1 A380 heeft gekocht. Zelfs airlines die in 2009 na de 1e crisis toch nog probeerden te annuleren (waaronder THAI en Air France) zijn nu tevreden over de A380 en gebruiken dit vlaggenschip uit hun vloot maar al te graag als promotie. Daar kun je weliswaar geen brood van kopen, maar reken er maar op dat er legio mensen zijn die nu kiezen voor Emirates vanwege het vliegen met de A380. Er is vaak kritiek op KLM en die komt min of meer toch altijd weer voort uit de ouderwetse manier van denken die KLM hanteert. Aan de andere kant: KLM (Nederlandse tak dus) heeft altijd nauwe contacten met Boeing gehad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website