Thai Airways International (THAI) wil de levering nieuwe vliegtuigen (A350 van Airbus en Boeing 787) uitstellen omdat het de maatschappij niet lukt de stoelen te vullen.

De huidige cabinebezetting bedraagt 73 procent, maar dat zou 80 procent moeten zijn. THAI houdt daarom 38 vliegtuigen aan de grond. De nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand kampt al jaren met verlies.

Volgens THAI topman Charampornt zijn de nieuwe toestellen niet nodig: ‘Hoe meer capaciteit we hebben, hoe meer kosten, dus het is beter dat we de levering uitstellen’. ‘Maar als het niet lukt het met de twee fabrikanten eens te worden over uitstel, zit er niets anders op dan de toestellen te accepteren en mocht de ticketverkoop meevallen, dan is uitstel niet nodig’.

Vorig jaar nam THAI acht nieuwe toestellen in gebruik en schreef er vijftien af, waardoor de vloot eind 2015 nog maar 95 toestellen telde tegen 102 een jaar eerder.

In 2015 leed THAI een netto verlies van 13,04 miljard baht bij een omzet van 192,6 miljard baht. Dit jaar blijft de luchtvaartmaatschappij zich concentreren op kostenbesparingen en meer passagiers. Door een reorganisatie wil men personneel vervroegd laten afvloeien. Daarvoor is dit jaar twee miljard baht uitgetrokken.

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “THAI wil aankoop nieuwe vliegtuigen uitstellen”

 1. Peter zegt op

  Ja snap ik.
  Als je kijkt naar de gemiddelde tickets bij Eva, KLM en China Airlines naar BKK kom je gemiddeld buiten het hoogseizoen op zeg maar +/- 600€. Vanaf Brussel met Thai naar BKK kost snel 1050€ gemiddeld.
  Dan maar een treinkaartje extra van 25€ naar Schiphol.

  • Robbie Engels zegt op

   Vanaf Frankfurt met Thai Airways ook in het hoog seizoen veel goedkoper!

  • ludo creten zegt op

   Ik betaal ook maar 600 euro met thai airways voor de periode 18/08 tot 17/09 en de prijs met emirates was nog lager,dus ik hoef niet naar schiphol te gaan!!!

 2. IVO JANSEN zegt op

  misschien terug wat betere service en vooral betere catering geven aan je passagiers ? misschien lukt het jullie dan wel om meer passagiers te trekken. enige tijd geleden BRU -BKK en terug gevlogen met Thai ( enkel en alleen maar om de snelle rechtstreekse verbinding … ) : heel duur ticket in vergelijking met de concurrentie, vliegtuig alles behalve proper, na het bedelen van de ” Russische ” fabriekshap en het terug afruimen leek de crew wel van het vliegtuig verdwenen…. service nul ! idem voor de retourvlucht.
  Voor de volgende trip naar Bangkok terug met Qatar , zit wel met een overstap maar in dit geval niet eens 2 uurtjes. nieuwe toestellen, vriendelijke crew, goede catering en lekkere wijntjes. bovendien € 200 goedkoper….

  • eddy uit Oostende zegt op

   Ik heb nog nooit meer dan 850 Euro betaald in okt en 620 in april,maar boek wel 3 maan den op voorhand;

  • Eric zegt op

   Beste Ivo, onlangs met Thai gevlogen met vrouw en kind. 600 euro per persoon van Brussel rechtstreeks naar Bangkok.
   Zeer goede service gekregen,heel vriendelijke staff.Eten was ook top(voor mij en mijn vrouw toch)
   Misschien heb je gewoon tegenslag gehad op die ene vlucht.
   Voor mij in ieder geval een dikke duim voor Thai airways.
   Groetjes,Eric

 3. Boss zegt op

  Ze zouden is kunnen beginnen om de prijzen te verlagen , ze zijn verweg de duurste van alle maatschappijen

 4. Gerard Van Heyste zegt op

  We vliegen ook met Thai Airways en betaalde 1040 €, rechtstreeks naar Brussel, men dochter had een ticket van Brussel naar Bangkok en betaald 560 €,zelfde periode ! Enkel het vertrek is verschillend, vraag naar de reden, geen gepast antwoord,En ondanks de hoge prijs zitten de toestellen vol,geen plaats te veel. En dan maken ze nog verlies,begrijpe wie kan ,

  • john zegt op

   de vluchten vanuit Bangkok naar Europa en dan weer terug zijn aanzienlijk duurder dan vanuit Europa naar bangkok en terug.Bij alle maatschappijen, niet alleen bij Thai. Heeft vast met de conncurrentiepopsitie te maken. Meer competitie in Europa dan in azie!

 5. Eduard zegt op

  Mijn laatste ticket naar Thailand met Thai air op 11.02.2016

  Een binnenlandse vlucht vanaf FMO Münster (net over de grens bij Enschede) naar Frankfurt, dan 2e vlucht, naar BKK Bangkok, noch een laatste binnenlandse vlucht naar Udon Thani, 3 tickets, totaal € 674,00 all in.

 6. Jean Aelbrecht zegt op

  Thai airways vind ik niet te duur, ik vertrek op 5 april en op 3 december met deze maatschappij vanuit Brussel, telkens voor ongeveer 595 Euro, Brussel-Bangkok -Brussel.
  Jean

  • Peter zegt op

   Ja, er zal altijd wel eens een koopje tussen zitten, of precies op de juiste dag boeken.
   Maar gemiddeld genomen is Thai de duurste van de 4 maatschappijen die ik ken die rechtstreeks vliegen.(Thai, China, Eva en KLM).
   Als je nu de matrix van 5 april bekijkt voor een ticket van +/- 3 weken, zit de gemiddelde prijs toch op 975/1000 euro.

   • jos doomen zegt op

    @Peter, ik kan nu toch echt een ticket boeken bij Thai voor 641,49 euro voor de periode die jij vermeld…Thai is de laatste 2jaar echt niet meer de duurste. Geef mij maar Thai airways,vertrekken in Brussel en 11 uurtjes later loop ik al fluitend in Bangkok rond.

 7. Fransamsterdam zegt op

  Laatste vlucht met Thai Airways was van 6 oktober tot 5 november, vanaf Brussel, 585.88 euro.
  Rijtje van drie stoelen voor mij alleen.
  .
  Diner:
  .
  https://goo.gl/photos/WxRuZq96Gkc6CLbZ8
  .
  Ontbijt:
  .
  https://goo.gl/photos/YAYxxfyt4hGiPKVe7
  .
  Geen klachten.

 8. Phet zegt op

  Wij zijn ook in februari naar Thailand gevlogen met Thai Air vanaf Brussel.
  We betaalden 560 euro en lekker rechtstreeks zonder die vervelende tussenstops.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website