Maar liefst 130 vluchten op zowel Suvarnabhumi als Don Mueang zijn donderdagavond vertraagd op door de invoering van een nieuw luchtverkeer-systeem. Het systeem werd om 7 uur in werking gesteld toen het ook nog eens zwaar regende en de zichtbaarheid beperkt was.

Aerothai had de problemen rond 11 uur opgelost, maar ook daarna waren er nog vluchten met vertragingen tot een uur en drie kwartier op Suvarnabhumi en een uur en dertig minuten op Don Mueang.

Thinnakorn de vice-president van Aerothai denkt dat de verkeersleiders het satelliet gestuurd systeem binnen twee dagen onder de knie hebben. Volgens hem is het nieuwe systeem efficiënter waardoor het aantal vluchten met 15 à 20 procent kan toenemen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “130 vluchten in Thailand vertraagd door nieuw luchtverkeerssysteem”

  1. Cornelis zegt op

    Nu weet ik waarom mijn vlucht van Chiang Rai naar BKK donderdagavond pas om 20.50u vertrok i.p.v. 19.15u…………… Gelukkig bleef er nog ruim voldoende tijd op Suvarnabhumi om over stappen, maar bij een wat krappere planning ga je zomaar de boot in!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website