100 jaar Nederlandse luchtvaart

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , , , ,
15 maart 2019

Luchtvaartpioniers KLM, GKN Fokker en NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) vierden gisteren gezamenlijk hun 100-jarig bestaan in het Eye Filmmuseum.

Hier werd precies een eeuw geleden de ELTA (Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam) gehouden. Tijdens het evenement werd teruggeblikt op 100 jaar Nederlandse luchtvaart en vooruitgekeken naar de duurzame toekomst. Koning Willem Alexander sloeg een speciale herdenkingsmunt en er werd een luchtvaartpostzegel aangeboden aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Ook was er een flyby van huidige en historische vliegtuigen boven het Amsterdamse IJ.

Tijdens het evenement werd stilgestaan bij de bijdrage die deze pioniers hebben geleverd aan de internationale burgerluchtvaart en werd nader ingegaan op de uitdagingen voor luchtvaart in Nederland om slim, duurzaam en economisch verantwoord te kunnen blijven vliegen. Zijne Majesteit sprak met deelnemers aan de studenten challenge die speciaal voor het jubileumjaar was uitgeschreven. Studenten presenteerden hun innovatieve ideeën voor een aantal duurzaamheidsvraagstukken.

Impuls Nederlandse economie

De Nederlandse luchtvaart is de afgelopen 100 jaar een natuurlijk ambassadeur en boegbeeld geweest voor Nederland in de wereld. Het heeft tot de dag van vandaag een succesvolle impuls gegeven aan de Nederlandse economie. De Nederlandse pioniersgeest heeft ertoe bijgedragen dat vele honderden miljoenen mensen wereldwijd bij elkaar gebracht werden door de luchtvaartpioniers van weleer, of zoals Albert Plesman het ooit verwoordde: “The ocean of the air, unites all people.”

Impuls voor duurzaamheid

Tijdens de viering werd er stilgestaan bij de ontwikkeling van de internationale burgerluchtvaart en de uitdagingen voor de luchtvaart in Nederland om slim, duurzaam en economisch verantwoord te kunnen blijven vliegen. Hiervoor zijn op korte en lange termijn forse inspanningen nodig van en door de sector op het gebied van technologische vernieuwing, infrastructuur en luchtruimgebruik.

De eerste commerciële vlucht tussen Londen en Amsterdam van de KLM werd op 17 mei 1920 uitgevoerd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website