Vliegen naar Thailand is ook nadenken over wat je meeneemt in jouw handbagage. We kennen allemaal de richtlijnen op luchthavens die gelden voor vloeistoffen.

Maar nadat security personeel op het Britse Derry airport een student tegenhield omdat hij reisde met een Green Lantern masker (een masker van een stripfiguur) in z’n tas, is het toch eens goed om te kijken wat nu wel en niet mag. Vliegticketzoekmachine Skyscanner.nl heeft het voor je uitgezocht.

Vrijwel overal gelden strikte regels voor ‘gevaarlijke’ goederen. Sommige zijn logisch: een zakmes kan voor fronsende blikken zorgen bij de security. Maar het zal u verbazen dat vrij onschuldige goederen als een vishengel ook het stempel ‘gevaarlijk’ dragen.

1. Tentharingen
Vliegt u naar een muziekfestival? Gaat u kamperen? Neem dan vooral niet uw tentharingen mee in uw handbagage omdat ze zeker worden ingenomen.

2. Aanstekers
Officieel gezien, ‘mag u geen enkel voorwerp in uw handbagage meenemen waarmee u uzelf of andere passagiers mee kunt verwonden’. Gek genoeg mag u wel een aansteker meenemen in het vliegtuig. Alleen niet meer dan één. Om het nog verwarrender te maken, moet u de aansteker bij u houden gedurende de vlucht. Het is erg belangrijk dat u die niet terug stopt in uw handbagage na de security check.

3. Soep
Regels zijn regels. Terwijl u misschien ter discussie stelt dat een eenpersoons portie kippensoep minder gevaarlijk is voor de veiligheid dan een aansteker, vloeistof is vloeistof. Om precies te zijn: 101 ml of meer vloeibaar spul.

4. 10 liter Curious by Britney Spears
U kunt misschien denken dat u de vloeistoffenregels kunt omzeilen door verschillende flessen in kleine verpakkingen over te hevelen, maar NEE: ‘verpakkingen moeten worden getoond in een enkele, transparante, afsluitbare plastic tas, die niet meer bevat dan een liter in totaal en ongeveer 20 x 20 cm meet’.

5. Vloeibare medicijnen
Nu we het toch over het onderwerp vloeistoffen hebben, als u een grote verpakking met essentiële medicijnen mee moet nemen… lastig. U mag niet meer dan 100ml van welke vloeistof dan ook meenemen. Het kan alleen als u het vliegveld van tevoren informeert.

6. Badminton rackets
De autoriteiten staan meestal negatief tegenover sportuitrustingen. Honkbalknuppels: lijkt ons heel reëel – voor sommigen een wapen. Maar, de ban strekt zich zelfs uit tot badminton rackets.

7. Vishengels
Waarom u een harpoen mee wilt nemen, is uw zaak. Als u op vakantie gaat om walvissen te spotten, moet u het toch thuislaten. Datzelfde geldt voor hengels. Waarschijnlijk zodat u niet in de verleiding komt om dat een aantrekkelijke stewardess aan de haak te slaan.

8. Gereedschap
Als u bouwvakker of een handige loodgieter bent, heeft u misschien (werk)tassen die u moet inchecken en dat kost u een fortuin. Schroevendraaiers, zagen, boren of booronderdelen mag u niet nemen in het vliegtuig.

9. Peroxide
Wilt u de nieuwste Wilders-look? Doe dat dan thuis en niet op uw vakantieadres. Van traangas tot brandblussers, ‘Chemicaliën en Giftige substanties’ zijn een absolute NEE. Dat geldt ook voor peroxide.

10. Fakkels
Alles wat ontvlambaar is, daar zijn ze niet gek op in het vliegtuig. ‘In welke vorm, soort en maat dan ook’, zeggen de regels. Voor het geval u daar niet zeker van was.

Heb jij zelf ook al eens wat moeten inleveren bij de veiligheidscontrole voordat je in het vliegtuig naar Bangkok stapte? Laat het ons weten.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “10 items die niet mee mogen in je handbagage naar Thailand”

 1. Anne-Marie zegt op

  In de luchthaven van Chiang Mai werden mij magneten afgenomen en ook een ‘wensballonnetje’ , deze zaten wel in de bagage die in het ruim ging maar als ze daar worden afgenomen zal het zeker niet in de handbagage mogen.

 2. Willem zegt op

  Hallo ,
  Bij een binnelandse vlucht Bangkok / Udon Thani twee keer door de check in gegaan en moest alles uitpakken uit de hand bagage , in mijn toilet tasje zat een klein nagel schaartje en nagel vijltje ,weg er mee ging in de afvalbak.
  Terwijl van Amsterdam naar Bangkok het geen enkel probleem was .

  gr Willem

  • marcus zegt op

   Dat gaat niet bij het afval, het heeft verkoop waarde. tot 2″ mag een mesje of een schaartje mee maar de thai varieren de limiet als het er leuk uitziet. 50 cc vaseline net gekocht op suvarna, in beslag. Ook een piep kleins charte maar de KLM check in heeft het terug gehaalt voor mij. Nieuwe poijp aansteker zonder gas , op Beijing in beslag genomen en daar viel niet over te praten

 3. LOUISE zegt op

  Ja hoor.
  Een heel klein tangetje, waar je een velltje naast je nagel mee weg kan knippen.
  Ik denk dat de dame bonje gehad had thuis of een maandelijks bezoek, want er was totaal niet te spreken.
  Toen ik nog mededeelde dat wij aan boord gewoon bestek kregen, dus als ik het zo nodig op iemand had voorzien, ik dus rustig kon wachten tot ons diner geserveerd werd. De lopende band gaf mij geen antwoord en zij ook niet.
  Dus gezegd dat ik een bonnnetje wilde hebben zodat ik dat bij terugkomst kon ophalen.
  Allemaal gekregen en we mochten door.

  Wij woonden nog in Nederland en bij thuiskomst en met alle papieren pakken voor in de kluis…………
  Ja hoor, het bonnetje van de tang.
  Ok, doen we wel over een paar maanden.

  Als het goed is moet het wer nog steeds liggen.

  LOUISE

 4. LOUISE zegt op

  Vergeet er nog eentje.
  Op Heathrow, na nog een onverwachte overnachting ergens, de boel in de handbagage gegooid.

  Douane, mevrouw dat mag niet.
  Ja meneer weet ik, maaar……..bla bla bla en dus alles even snel in mijn handbagage.
  Ligt die hele bende daar op de tafel, want de rest moest uiteraard ook leeg.
  Ik zeg tegen die man dat ik het zo absoluut van de gekke vond.
  Ja mevrouw, ben ik helemaal met u eens.

  Lang verhaal eindeigen.
  Die schat deed alles in een doorzichtig platic tasje en propte dat weer vrolijk in de handbagage en wenste ons een prettige reis.

  Kijk, zo kan het ook.

  LOUISE

 5. B.Mossel zegt op

  Ik dacht gelezen te hebben dat het meenemen cM o.a. vloeistoffen versoepeld zou worden in 2014.
  B.M

 6. H.Mannot zegt op

  Mijn vraag is mag ik een wandelstok meenemen Ook een wandelstok met stoeltje als handbagage in het vliegtuig??

 7. v veen zegt op

  Oktober gevlogen met KLM naar BANGKOK werd door een “”mevr”van de security een doosje nivea uit mijn handbagage genomen,na mijn vraag of ze dat zelf nodig had ,werd heel demonstratief in de kliko gegooid;om het naar het vertek van het vliegtuig er weer uit te halen

  • harry bongers zegt op

   hoi v.veen.
   had dit zelfde met potjes sambal. is sambal vloeistof of substantie vraag ik me af?

   groetjes harry

 8. Hans Gielen zegt op

  Ik neem aan dat je ook niet alles in de ruimbagage mag meenemen.
  Wat als men bij het scannen in de bagageafdeling spullen vind die niet mee mogen,(bv spuitbussen)
  Worden die er dan door het personeel uitgehaald? En wat als je koffer op slot is? word je dan omgeroepen?
  Wie heeft hier ervaring mee?

  • Gerard zegt op

   Als graffiti-artiest of streetartist heb ik wel eens geprobeerd wat tassen met voor mij bekende spuitverf mee te nemen. Maar helaas komt het niet door de bagagecheck heen, ook niet als de koffer/tas op slot zit. mijn ervaring is al 2 keer zo geweest dat je wordt omgeroepen op de luchthaven, en dat je jezelf ergens moet melden. Dan kun je gaan verklaren wat je allemaal van plan was. De spuitbussen heb ik beide keren bij terugkomst van mijn trip gewoon op kunnen halen en weer mee naar huis kunnen nemen.

 9. douci zegt op

  heb eens een nagelvijl per ongeluk als bladzijder gebruikt en ze hebben het af genomen.Dat is zogezegd toch ook een wapen.

 10. ron bergkotte zegt op

  Ben erg benieuwd wat een bladzijder is en ben te lui om te googelen (jetlag) wie kan mij helpen ? Ron.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Ron Bergkotte Dat moet een tikfout zijn. Bedoeld zal zijn bladwijzer.

 11. Dick zegt op

  wat dacht je van een nagelknipper omdat er een piep klein mesje in zat. Of op een binnenlandse vlucht in Nigeria toch de aansteker inleveren (waarschijnlijk had die meneer er zelf 1 nodig)

 12. Roland Jacobs zegt op

  Wat ik niet begrijpt , ik heb altijd spuitbussen bij me ( deodorant ) ,
  en is nooit wat over verteld .
  Bij mijn tweede keer vakantie in Thailand had ik z`n haast dat ik zo wat alles in handbag deed ,
  bij de douane vonden ze een fles Thai Wishkey dat ik voor vrienden willen nemen ongeopend ,
  pakte ze van mij af . ik maar uitleggen dat het niet om in het vliegtuig te drinken , maar nee hoor
  mag niet mee in de vliegtuig . maar later wel met z`n allen daar van opdrinken .
  Tjolie khap , zei ik en ze begonnen te lachen ook .
  Maar ja TIT …….. This is Thailand.

  Mvg …… Cholan .
  .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website