Visum Thailand: Visumvragen van ervaren overwinteraar

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
26 augustus 2016

Beste redactie,

Op zondag 2 oktober a.s. vertrek ik voor mijn achtste overwintering in Thailand. Mijn Non-Immigrant visa O multiple entry loopt pas op vrijdag 30 september a.s. af. In het weekend kan dus het visa niet verlengd worden. Na het lezen van vele Thailandblogs en met name het visumdossier Thailand van RonnyLatPhrao (mooi werk!) wil ik overgaan naar een Non_Immigrant visa O single entry.

Geldig 90 dagen en m.b.v. een re-permit nog een uitstap naar Cambodja gepland. Vervolgens wil ik dan een jaarverlenging aanvragen bij Immigration. Echter heb ik wat twijfels en begin ik me wat zorgen te maken. De twijfels:

1) kan er probleemloos een Non-Immigrant visa O single entry worden verkregen (ruim) voor afloop van het Non-Immigrant visa multiple entry?
2) is een jaarverlenging ook mogelijk voor overwinteraars met een re-entry permit voor over ca. 7 maanden? Ik zag op de embassy-site dat er bij de aanvraag een brief moest zijn waarin zou moeten worden verklaard met pensioen te zijn in Thailand, ofwel een expat-status o.i.d. te hebben. Misschien verkeerd begrepen, maar hoe dan ook wil ik alleen overwinteren.

Graag reactie.

Bij voorbaat dank,

Louwrens


Beste Louwrens,

1. Een nieuw Non-immigrant “O” zal je niet bekomen zolang het andere nog geldig is d.w.z. geldig op de dag van je vertrek. Uw situatie is anders. Het oude visum is niet meer geldig op de dag dat je vertrekt, want het loopt af op 30 september. Je kan dit bewijzen door je ticket. Je vertrek is op 2 oktober, dus na de geldigheid van je oude visum. Volgens mijn mening moet je dan ook zonder problemen een nieuw visum kunnen aanvragen. Of je dit dan ruim op tijd moet aanvragen is misschien ook niet nodig. Ik raad je aan om hierover voorafgaandelijk contact te nemen met consulaat/ambassade want zij beslissen hierover natuurlijk. Leg je situatie uit, en ik denk dat dit dan zonder problemen moet kunnen. Laat ons het resultaat maar eens weten.

Ik zie trouwens dat de tekst “geen visum bekomen als het andere nog geldig is” ook van de website van het consulaat verdwenen is.
Het betrof dan ook een Multiple entry natuurlijk en dat kan je daar niet meer verkrijgen

2. De verblijfsperiode van 90 dagen, die je bekomt met een Non-immigrant “O” Single of Multiple entry, kan je normaal gezien zonder problemen verlengen voor een jaar bij immigratie. Tenminste als je aan de voorwaarden voldoet. (Zie Dossier). Zolang je aan die voorwaarden voldoet is het goed. Je hoeft daar niet te bewijzen dat je werkelijk met pensioen bent.

Maar ik begrijp je vraag over de embassy-ste niet volledig. Misschien bedoel je het aanvragen van een Non-immigrant “O-A”. Kan je enkel aanvragen in de ambassade. In de Ambassade te Brussel doen ze daar blijkbaar wel moeilijk over de leeftijd van 50 heb ik van sommige mensen vernomen, en moet je bewijzen dat je werkelijk al op pensioen bent. Eigenlijk is dat niet overeenkomstig de voorwaarden voor het verkrijgen van een “O-A”, want die spreken enkel van 50 jaar en niet van op pensioen zijn. Het zijn zo weer van die regeltjes, waar lokaal een eigen koers wordt gevaren wat onduidelijkheid weer maar eens in de hand werkt.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website