Beste Ronny,

Deze week ben ik twee keer naar de Thaise ambassade geweest om een non-immigrant visum voor 90 dagen te verkrijgen: 1 entry. De eerste keer werd gezegd dat ze het niet in behandeling konden nemen, omdat ik geen bankafschrift met vermelding saldo bij mij had. OK, zal wel.

Vandaag weer gegaan met bankafschrift. Saldo rond € 12.000,- Was weer niet genoeg. Nu werd gevraagd om een statement of retirement. Dat heb ik niet, want ik ben slechts 63 jaren jong. Wel werk ik al een aantal jaren niet meer. Bij een reorganisatie bij het bedrijf waar ik werkte wat geld meegekregen en dat weg gezet op twee bankspaarrekeningen. Daar krijg ik nu maandelijks een uitkering van. Ongeveer 1800 euro netto.

Ik heb die betalingen op mijn bankafschrift ook laten zien. Maar nee, was echt niet voldoende. Ze zeggen een statement of retirement (pensioenverklaring) nodig te hebben.

Wat nu te doen? Heeft iemand daar ervaring mee?

Alvast bedankt voor de reactie!

Lex


Beste Lex,

Als ze het niet aanvaarden zou ik eens het Thais Consulaat in Amsterdam proberen.

Visum toelichting

Doen die ook moeilijk omdat je nog niet werkelijk met pensioen bent zou ik Essen proberen, of je kan natuurlijk meteen naar Essen gaan.

Die doen daar volgens wat ik dikwijls lees niet moeilijk over het feit dat je werkelijk met pensioen bent of niet. (Zou ook niet mogen uitmaken).

http://thai-konsulat-nrw.euve249425.serverprofi24.de/visa/

Anders is een “Tourist visa” ook nog een oplossing natuurlijk. Die 60 dagen die je met een “Tourist visa” bekomt kan je ook verlengen met 30 dagen (1900). Zo kan je ook aan je 90 dagen komen.

Hoelang je wil blijven en of je al dan niet uiteindelijk een jaarverlenging wil bekomen of niet geef je niet, dus ga ik daar ook verder niet op in.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website