Visum voor Thailand: Online 90 dagen aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
14 april 2019

Beste Ronny,

Ik heb een vraag over 90 dagen on-line aanvragen, hoe checken ze dat je genoeg geld op de bank heb. Ik heb dit eigenlijk nooit gedaan en is wel makkelijk om dat thuis te doen via een pc?

Groet,

Huib


Beste Huib,

Ik denk dat je wat dingen door elkaar haalt.

Een 90 dagen melding is een adres melding/bevestiging en dat kan inderdaad ook on-line. Maar met een 90 dagen melding hoef je helemaal geen geld op de bank te bewijzen.

Wat je waarschijnlijk bedoelt zijn diegene die een bankbedrag gebruikt hebben om een jaarverlenging te bekomen. Die zullen soms moeten bewijzen dat dit bankbedrag er nog op staat, of niet onder een bepaald bedrag is geweest. Immigratie kan hun dan eventueel vragen om bij een 90 dagen melding ook hun bankboekje mee te brengen om dat te bewijzen. Of het dan nog veel nut heeft om dan ook je 90 dagen eerst nog on-line te gaan melden ? Mag natuurlijk, maar je zal nadien dan toch nog met je bankboekje naar immigratie moeten.

Mensen die geen bankbedrag gebruiken voor hun jaarverlenging, hoeven ook niks te tonen en kunnen dus gewoon hun on-line melding maken indien ze dat verkiezen.

Maar het kan ook gewoon zijn dat immigratie helemaal niet vraagt om wat ook te bewijzen tijdens die 90 dagen melding, zelfs al heb je een bankbedrag gebruikt. Dat is dan een lokale beslissing van het immigratiekantoor om misschien die controle pas te doen bij de eerstvolgende aanvraag tot jaarverlenging en men dan pas gaat kijken of je aan al de eisen hebt voldaan. Moet je lokaal eens naar informeren hoe ze die controle aanpakken.

In ieder geval, 90 dagen melding en bankbedragen bewijzen staan los van elkaar. Als je het al moet tonen met een 90 dagen melding is het enkel gedaan om praktische redenen, niet omdat het bij een 90 dagen melding hoort.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website