Beste Ronny,

Ik heb veel gelezen bij jullie wat betreft een Non O Immigrant visa. Mijn vraag is nu, ik ben getrouwd met een Filippijnse vrouw, zij is 40 jaar jong, ik heb een retired visa en we zijn getrouwd voor de Thaise wet. Gelden dan dezelfde voorschriften en documenten als dat je getrouwd bent met een Thaise?

Inmiddels begrepen dat zij het visa moet regelen in Manila (PH). In Vientiane (Laos) is dit niet meer mogelijk.

Graag hoor ik van jullie,

Groet,

Cees


Beste Casey,

Uw vrouw is een Filipijnse en dus een buitenlandse voor Thailand. Ze valt dan onder de regeling voor buitenlanders. Of jullie dan in Thailand getrouwd zijn of niet maakt niks uit. Het is de nationaliteit die telt.

Ze kan een Non-immigrant “O” visum bekomen als jouw echtgenote. Maar misschien hoef je daarvoor helemaal niet naar de Filipijnen. Is ze hier op een “Tourist visa of “Visa Exempt”, kan ze dat mogelijk laten omzetten naar een Non-immigrant “O” bij immigratie. Even langslopen bij immigratie voor de details hieromtrent, want die kunnen overal wel eens anders zijn.

Ik ga er even vanuit dat je bedoelt met jaarvisum, een jaarverlenging op basis van “Retirement “. Ze kan dan ook een jaarverlenging bekomen als jouw echtgenote.

Ofwel moet dit kunnen met een bankbedrag op haar naam (800 000 Baht), of als jouw “Dependent” en bij dat laatste hoef jij alleen maar aan de financiële eisen van de verlenging te voldoen.

Je zal ook moeten bewijzen dat het officieel je vrouw is natuurlijk. Zowel bij het aanvragen/omzetten van het visum, als voor het aanvragen van de jaarverlenging

Dat zijn zowat de mogelijkheden maar ga ook eens langs in je immigratiekantoor. Ze zullen daar zeggen wat mogelijk is, wat ze precies van jullie willen zien en of er eventueel nog bijkomende documenten moeten getoond worden.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website