Beste Ronny,

Ik heb een vraag betreft een visum voor Thailand. Ik zou graag ervaringen van anderen willen weten betreft de aanvraag van een toeristenvisum voor Thailand.

Na zoeken op internet zijn er zoveel mogelijkheden dat ik niet meer weet wat het beste is. Op internet staat dat je naar de ambassade moet gaan (die iedere dag maar kort open is) en de ander zegt dat je het ook online kunt doen via een bureau of ANWB winkel.

Nu zal ik graag willen weten hoe jullie het deden om in bezit te komen van een visum voor 60 dagen.

Bedankt,

Groet,

Ridge


Beste Ridge,

Een “Toerist visa” vraag je altijd aan in een Thaise ambassade of Thais Consulaat. Het enige verschil is dat je het zelf kan doen, of dat een kantoor het in je plaats doet. Het is echt niet moeilijk hoor.

Lees alvast dit:

TB Immigration Info brief 015/19 – Het Thaise visum (5) – Het “Single Entry Tourist Visa “ (SETV)

TB Immigration Info Brief 015/19 – Het Thaise visum (5) – Het “Single Entry Tourist Visa “ (SETV)

TB Immigration Info brief 018/19 – Het Thaise visum (6) – Het “Multiple Entry Tourist Visa “ (METV)

TB Immigration Info Brief 018/19 – Het Thaise visum (6) – Het “Multiple Entry Tourist Visa “ (METV)

Maar lezers kunnen altijd hun ervaringen met je delen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


15 reacties op “Visum voor Thailand: Ervaringen met de aanvraag van toeristenvisum voor Thailand?”

  1. boodchappertje zegt op

    ANWB of visumdienst of visumwinkel etc. zijn gewoon jouw boodschapper-en dat kost dus (maar je hoeft er dan geen vrij voor te nemen).
    Heb zelf al heel vaak via consul A’dam 60-day verkregen (lairessestr en tijdje Prinsengracht met Thaise nurksige dames)-er heen, formulier invullen, foto+kopie print ticket en soms nog wat,betalen en paar dagen laterr ophalen. dan zit er een paginagrote sticker in je pas, waar overigens niet eens duidelijk op staat dat het voor 60 days is (er staat enkel tourist-single entry).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  2. HenLin zegt op

    Ik doe de visumaanvraag (NI-O) de laatste jaren (3x) aan via VisumCentrale. Het kostte mij de laatste keer € 47,43.
    Formulieren invullen, copieën maken en naar ANWB winkel brengen. Wanneer er meer informatie nodig is, kan dat (tot nu toe) per mail afgehandeld worden.
    Wanneer gereed, krijg je bericht en kun je het weer ophalen bij de ANWB winkel
    Doorloop tijd in 2018 was 9 werkdagen (tussen brengen naar en ophalen ANWB winkel).

    Ik woon plm 100 km van Den Haag af en deze methode scheelt een hoop reistijd!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  3. rene23 zegt op

    De Thaise ambassade in Den Haag is inderdaad maar een paar uur open per dag (9-12) en je moet met veel mensen in een heel kleine bedompte ruimte wachten totdat je aan de beurt bent.
    Bovendien zijn er allerlei discussies tussen de aanvragers en het personeel die de wachttijd flink doen oplopen.
    Om dit (door ervaring wijs geworden) te voorkomen, zorg ik ervoor dat ik na mijn 30 vrijstelling naar de emigratiedienst in Krabi ga en daar de verlenging regel,kost 1900 THB en is snel geregeld.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  4. wim zegt op

    Beste Ronny, ik bewonderd je om je moed en volharding om steeds weer hetzelfde te ( moeten ) herhalen.
    Wat je al zovele malen met liefde hebt uitgelegd en toch komen steeds weer dezelfde vragen. die je enkele dagen, weken daarvoor hebt uitgelegd. Chapeau Ronny !!!!!!! BEWONDERING

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
    • Maryse zegt op

      Ronny heeft inderdaad een enkele geduld. Compliment!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  5. Maryse zegt op

    Sorry ik bedoel engelengeduld, niet goed op de automatische verbetering opgelet…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  6. Adam zegt op

    Vandaag voor de zoveelste keer mijn tourist visa opgehaald bij het Thaise consulaat in Amsterdam.

    -Kopie visumaanvraag juist invullen (te downloaden op hun website)
    -1 pasfoto
    -Kopie/screenshot van je vluchtgegevens (ticket)
    -€30,- (contant)

    2 werkdagen later ligt je paspoort weer klaar met het aangevraagde visum erin, een kind kan de was doen!

    Veel succes met en aanvragen, en geniet van je verblijf in Thailand!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  7. rori zegt op

    Afhankelijk waar je woont. Consulaat van Thailand in Essen.
    Als je daar om 9.00 voor de deur staat en je bent eerste klant.

    Kun je realiseren door, het aanvraagformulier al te hebben ingevuld,
    http://thai-konsulat-nrw.euve249425.serverprofi24.de/wp-content/uploads/2019/02/Antragsformular-Februar-2015.pdf

    Pasfoto bij je hebt. Inkomen kunt aantonen door bankafschrift of verklaring instantie cq wekgever, Ben je getrouwd met een thaise huwelijksakte meenemen.
    http://thai-konsulat-nrw.euve249425.serverprofi24.de/wp-content/uploads/2018/01/Visabestimmungen_SEP_2017.pdf

    Ben je ouder dan 50 oops ook als je jonger bent. Paspoort meenemen en ik meende 60 Euro voor non-immigrant welke in Thailand om is te zetten naar een jaar visum.

    30 Euro voor een touristenvisum van 90 dagen.
    Weten op welke dag je vertrekt cq in Thailand aankomt.
    Controleren op de site van het consulaat.
    Als je alles bij je hebt sta je om 9.15 met visum weer buiten.
    Omdat men van mij alle gegevens al jaren in de computer heb staan kost het mij daar hooguit 5 minuten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. Joost zegt op

    In november ga ik voor de 3e keer dit jaar naar Thailand (alle keren korter dan 30 dagen). Moet ik nu ook vooraf een visum regelen?

    Soms lees ik dat je 2x visum vrij Thailand in mag, soms staat er 6x per jaar en soms onbeperkt.

    Ik heb TAT gemaild, zij zeggen 2x per kalenderjaar, de Thaise ambassade zegt dat de local officer ter plekke bepaalt hoe vaak ik Thailand visum vrij in mag.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • rori zegt op

      Dit is een interessante vraag en gedeeltelijk gegeven.
      Ik kom in mijn recordjaar 2008 op 7 keer. Is al iets langer geleden
      Werkte toen op een Project in Batu Gajah in Maleisie.
      Reed toen eens per 2 maanden voor een lang weekend naar Nakhon Si Thamarat.
      Kreeg keurig aan de grens iedere keer een nieuwe stempel.
      Oh de auto had een Maleis kenteken maar ik een Nederlands paspoort.

      In 2016 ben ik 4 keer op en neer gevlogen naar Nederland. Iedere keer met een 3 maanden visum.
      Dat er een maximum aan zit heb ik nooit van gehoord. Misschien geldt dat voor een 30 dagen visum?

      Leuke vraag. Wie heeft het goede antwoord.
      Zou iemand kunnen zijn die vaak op en neer rijdt en/of aan een grens woont en regelmatig naar bijvoorbeeld Myanmar, Laos, Cambodia en of Maleisie gaat.

      Wie??

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • RonnyLatYa zegt op

      Je hebt geen visum nodig indien je verblijf in Thailand minder dan 30 dagen is.
      Je kunt dan genieten van de “Visa Exemption”.(Visa vrijstelling)

      Bij binnenkomsten via een internationale luchthaven is er geen enkele regel die een maximaal aantal binnenkomsten op oplegt.
      Wat wel kan gebeuren is dat men na enkele binnenkomsten op korte termijn, je apart genomen worden en men je enkele vragen zal stellen over wat je in Thailand eigenlijk komt doen.
      Al richtgetal spreekt men dikwijls over 6 binnenkomsten per jaar, maar het kan ook zijn dat dit sneller gebeurt. Don Mueang heeft op dit gebied wel eens de naam om snel op te treden.
      Meestal is dat informatief zulke een gesprek en heeft het geen gevolgen. Het blijft dan bij een aantekening of waarschuwing dat je de volgende keer een visum moet nemen, zelf als is je verblijf minder dan 30 dagen.
      Onmiddellijk terugsturen en eerst een visum halen kan in principe ook, maar wordt uiterst zelden toegepast. Misschien bij personen die daarvoor reeds een waarschuwing hebben gekregen.
      Nog een tip. Zorg dat je altijd voldoende financiële middelen kan tonen. Dat wil zeggen 20 000 Baht per persoon of 40 000 Baht per familie (of de tegenwaarde in andere valuta).
      Voor Visa Exemption volstaat eigenlijk 10 000 per persoon/20000 voor familie maar je kan maar beter op zeker spelen)

      Bij binnenkomsten over land zijn de binnenkomsten op basis van “Visa Exeption” beperkt tot 2 binnenkomsten per kalenderjaar. Dit is zo sinds 31 december 2016.

      Lees ook dit
      Het Thaise visum (4) – De “Visa Exemption” (visum vrijstelling)
      https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-infobrief-012-19-het-thaise-visum-4-de-visa-exemption-visum-vrijstelling/

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  9. Theo Bosch zegt op

    Hoi
    Woon in Eindhoven. Ga naar consulaat in Duitsland
    Te Essen.
    Amsterdam.

    -Kopie visumaanvraag juist invullen (te downloaden op hun website)
    -1 pasfoto
    -Kopie van je vluchtgegevens (ticket)
    -€30,- (contant)

    Direct klaar of 1 uurtje koffie drinken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • rori zegt op

      had ik om 22.05 ook al gesteld.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  10. Willem zegt op

    Volgens mij is een METV niet meer mogelijk. Stond op de oude site van het consulaat

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website