Beste Ronny,

Al een aantal jaar kom ik in Thailand als toerist met een visum exemption voor 30 dagen, 1 of 2 keer per jaar. Sinds 4 keer (ik heb opeens een vriendin 😉 ) ga ik naar Thailand met een 60 dagen toeristenvisum.

Maar wat ik eigenlijk wil is dit: 2 (of 3 of 4) maanden in Thailand, dan weer 2 (of 3 of 4) maanden terug. En dan weer naar Thailand. En zo verder. Ik ben wat dat betreft wel heel flexibel. Maar hoe minder vliegtickets en visumkosten betalen, hoe beter natuurlijk.

Ik wil Nederlands ingezetene blijven en in de ziektekostenverzekering blijven, dus niet meer langer dan 8 maanden per jaar buiten Nederland verblijven.

Ik ben 60+, ik heb geen spaargeld maar ik heb per maand meer dan 80.000 THB (netto en bruto).

Ik heb echt gezocht, maar ik kom er niet uit.

Wat zou nu de beste oplossing zijn?

Groet,

Karel


Beste Karel,

Tja, het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat je opeens een vriendin hebt in Thailand 😉

Gezien je leeftijd, vraag een Non-immigrant “O” Single entry aan. Je zal daarmee, eenmalig, een 90 dagen verblijf bekomen bij binnenkomst.

Die 90 dagen kan je dan bij immigratie verlengen met een jaar als je aan de vereisten voldoet. De aanvraag tot verlenging kan je starten 30 (soms 45) dagen voor afloop van die 90 dagen. Kost 1900 Baht. Blijf dus best die eerste keer minstens 3 maand in Thailand tot je die jaarverlenging binnen hebt. Jaarlijks kan je die verblijfsperiode dan opnieuw verlengen en dit zolang je aan de eisen blijft voldoen. Zorg wel dat je dan telkens in Thailand bent. Zodoende hoef je in de toekomst geen visum meer aan te vragen in Nederland.

Eén van de mogelijkheden om de financiële kant te bewijzen is een maandelijks inkomen van minstens 65 000 Baht per maand. Met een inkomen van 80 000 Baht zou dat dus geen probleem mogen zijn. Je hebt daarvoor, bij de aanvraag tot verlenging, wel een “Visumondersteuningsbrief” van de Nederlandse ambassade nodig. Een “Letter of income” laten opmaken door de Oostenrijkse Consul als je in de buurt van Pattaya moest verblijven kan eventueel ook.

De jaarverlenging zelf heeft geen “entries” zoals een visum. Eens je de jaarverlenging hebt en Thailand wil verlaten, moet je eerst een “Re-entry” nemen. Dit moet je doen voor je Thailand verlaat. Deze “Re-entry” maakt dat je de jaarverlenging niet zal verliezen bij het verlaten van Thailand. Door die “Re-entry” zal je dan bij binnenkomst steeds de einddatum van je laatste jaarverlenging terugbekomen. In je “Arrival” stempel zal men m.a.w. de einddatum van je laatste jaarverlenging plaatsen

Je hebt de keuze tussen een “Single Re-entry” (1000 Baht) en een “Multiple Re-entry” (3800 Baht).

Zoals je ziet begint een “Multiple Re-entry” maar interessant te worden als je meer dan 3 keer Thailand verlaat/binnenkomt tijden je jaarverlenging.

Het enige wat je verder nog in het oog moet houden is dat je aankomst wordt gemeld d.m.v. een TM 30 formulier en dat je elke periode van 90 dagen ononderbroken verblijf gaat melden bij immigratie. Dit is enkel een adresbevestiging en is gratis.

Lees ook dit voor meer details:  TB Immigration Info Brief 022/19 – Het Thaise visum (7) – Het Non-immigrant “O” visum (1/2) /www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-022-19-het-thaise-visum-7-het-non-immigrant-o-visum-1-2/

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

TB Immigration Info Brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website