Visum Thailand: Voor 5 maanden naar Thailand maar geen vast inkomen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
30 augustus 2016

Beste redactie,

Ikzelf ben al heel lang woonachtig in Thailand en nu wil mijn Nederlandse vriendin (58 jaar) voor 5 maanden naar Thailand komen. Ze is al twee keer met een toeristen visum van 60 dagen + verlenging in Thailand geweest. Beste is denk ik een 6 maanden visum met kosten van 150.00 euro.

Nu moet bij het aanvragen van het visum een bank overzicht met in en uitgaven van de laatste twee maanden gedaan worden (is geen probleem) maar ook een bijlage van een inkomen van 600 euro per maand. Maar mijn vriendin heeft geen inkomen van waar dan ook. Wel heeft ze 5.000 + euro op haar rekening.

Ik ben zelf in Nederland en kan borg voor haar staan. Ik heb een Thais bankboekje op mijn naam bij me met ruim voldoende baht bij me maar is het laatst ge-update toen ik op 3 juni naar Nederland vertrok .

Wat kan ik doen?

Een retirerment VISA kan niet omdat er geen 20.000 € op haar rekening staat.

Groet,

Jos


Beste Jos,

Ik denk inderdaad dat het METV visum voor jouw vriendin de beste oplossing is. Met haar 5000 Baht op haar rekening moet het normaal wel lukken op de Ambassade Den Haag.

Voor zover ik weet is dat voldoende (voor Den Haag) en hoef je verder geen inkomen te bewijzen. (Er zijn nog andere formulieren te leveren). Ik denk niet dat je voor haar borg kan staan, maar je vraagt zoiets best aan de Ambassade zelf. Zij kunnen natuurlijk beslissen van wel.

Het is financieel allemaal een beetje op het randje, en eventueel met borg. In zulk een geval kan je best contact opnemen met de ambassade.

Veel zal afhangen of ze de bewijzen (of borg) aanvaarden of niet en daar zal de beslissing van afhangen.Denk er aan dat een METV enkel nog aangevraagd worden op de ambassade.

Vriendelijke groeten,

Ronny

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website