Beste redactie,

Begin februari 2016 verloopt mijn paspoort. Zelfde datum vervalt mijn jaarlijkse Retirement Visa.

Verkorte geldigheid, 10 maanden, ivm het verlopen van mijn paspoort conform gewijzigde regels. Eind november 2015 moet ik voor mijn 90 dagen stempel met mijn huidige dan nog geldige paspoort.

In december 2015 wil ik in Bangkok een nieuw paspoort gaan aanvragen. Ik reis een tweede maal naar Bangkok om mijn nieuwe paspoort persoonlijk op te halen wanneer gereed. Mijn oude paspoort wil ik behouden.

Moet ik nu toch een brief aan de NL’se ambassade vragen en mijn huidige Retirement over laten schrijven of kan ik gewoon opnieuw beginnen in mijn nieuwe paspoort uiterlijk februari 2016? Ik heb immers mijn oude paspoort dan nog met Retirement in tact gelaten.

Ik val onder de Immigration in Maptaput Rayong welke doorgaans heel schikkelijk maar correct zijn.

Met vriendelijke groet,

Ton


Beste Ton,

De jaarverlenging die u bekomen hebt, in dit geval beperkt tot 10 maanden gezien de geldigheidsperiode van uw paspoort, blijft geldig tot zijn einddatum, ook als het paspoort voor die datum ongeldig wordt gemaakt. Let er wel op dat men bij het ongeldig maken van uw oude paspoort, ook de verlenging niet ongeldig maakt, of anders kan het zijn dat men die verlenging ook als verlopen aanziet.

Na ontvangst van het nieuwe paspoort dient u naar uw immigratiekantoor te gaan met het oude en nieuwe paspoort, om de nog geldige jaarverlenging te laten overzetten van het oude in het nieuwe paspoort. Hiervoor bestaat een formulier met de vermelding “Transfer stamp to a new passport form” dat u bij uw immigratiekantoor kan bekomen en dient in te vullen.

Zorg ook dat u in het bezit ben van een bewijs van uw Ambassade dat zegt dat het nieuwe paspoort het oude vervangt. Immigratie zal bij het overzetten enkele gegevens uit je oude paspoort overnemen in je nieuwe paspoort, o.a. gegevens over het visum waarop de jaarverlenging werd uitgereikt (het oorspronkelijk visum wordt niet overgezet want dat is vervallen), je laatst gekregen verlenging, etc… . Doet men altijd. Dat zijn referentie gegevens die steeds mee overgenomen worden.

Vermits begin februari je verlenging ook afloopt kan je mogelijk ook wel meteen een nieuwe jaarverlenging aanvragen. U dient dan wel in het bezit te zijn van de nodige formulieren en bewijsstukken maar dat weet u wel.

Vriendelijke groeten.

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website