Beste Ronny,

Mijn vrouw heeft een Thaise ID card en een Nederlands paspoort, ze verblijft in Thailand op basis van een non immigrant O visum met een jaarverlenging. Nu wil ze voorlopig niet meer terug naar Nederland, maar wel graag van het gedoe met de verlengingen af.

Stel ze vraagt een Thais paspoort aan en gaat de grens met Cambodja over met haar Nederlandse paspoort en komt dan terug met haar Thaise paspoort, vervalt dan haar visa en kan ze zonder immigration bezoek gewoon in Thailand blijven of moet ze naar Nederland terug om dat te bereiken?

Groet,

Geert


Beste Geert,

Ze kan in Thailand een paspoort aanvragen. Nadien, zoals je zegt, even de grens over en terug binnen met het Thaise paspoort.

In principe moet ze zelfs terug binnen kunnen op enkel haar Thaise ID kaart denk ik, omdat het over een buurland gaat. Maar daar moet je best eens eerst goed naar informeren bij immigratie.

Dat lijkt me de eenvoudigste weg denk ik om de verblijfsperiode in het Nederlandse paspoort te stoppen.

Lokaal denk ik niet dat je immigratiekantoor een verblijfsperiode zomaar kan stoppen en dat dit enkel aan een grenspost kan. Ik herinner me ergens een soortgelijke vraag enkele jaren terug gelezen te hebben en die persoon kreeg ook dat advies meen ik me te herinneren. Maar je kan het misschien aan je lokaal kantoor eens vragen. Tijden kunnen veranderen en misschien kan het nu lokaal wel opgelost worden, zodat ze de grens niet over moet.

Misschien zijn er lezers die recent hetzelfde probleem meegemaakt hebben en hun ervaringen willen delen.

Succes en laat eens weten hoe het verlopen is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Thailand visumvraag: Thaise met NL paspoort en Non Immigrant O wil van verlengingen af”

 1. stevenl zegt op

  Ze moet eerst een Thais paspoort hebben (of ander bewijs dat ze Thais is, maar paspoort is veruit het makkelijkste), en dan naar het buitenland. Even de grens over wippen en weer terug met een ander paspoort is niet toegestaan, Thaise immigratie kijkt dan naar een uitreisstempel vanuit Thailand. Om zeker te zijn: naar het buitenland vliegen, even een nachtje blijven en dan weer terug vliegen.

 2. george zegt op

  De vragen zijn als volgt; welke IDcard heeft ze, de licht blauwe of de roze? Waarom heeft ze geen Thais Paspoort, verlopen of nooit aangevraagd? Hoe kwam ze dan in NL of België binnen? Kan ze aantonen dat ze Thaise is? Als ze Thaise is hoeft ze niet het land uit als ze haar thaise paspoort heeft.

 3. ruud zegt op

  Zijn vrouw heeft een Thaise ID kaart, maar heeft ze ook wel de Thaise nationaliteit? Want dan zou ze hier niet op verlengingen hoeven te verblijven.
  Ik heb ook een Thaise ID kaart, maar dat maakt mij nog geen Thai.

  Als ze de Thaise nationaliteit heeft, is ze naar mijn mening gewoon een Thai in Thailand en heeft helemaal geen paspoort nodig.
  Mogelijk, dat er wat bij de immigratie geregeld moet worden, als ze ooit op dat Nederlandse paspoort binnen is gekomen, maar waarom dan die vreemde constructie met een visum, als ze Thai is?

 4. anne zegt op

  Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn zoon wij hebben eerst over geïnformeerd ook bij emigratie of fathia of die dat kon regelen en ik zat wat na maar dat komt niet het enige wat je kan doen is met het vliegtuig dat land uit en het vliegtuig weer in de en borrelen op de grens over kan ook niet Wij hebben een retourtje naar Singapore gekocht zijn er twee uurtjes gebleven en toen we het eiland met een Nederlandse paspoort eruit met thaise thaise paspoort hebben in en dan is het geen probleem

 5. Sergio zegt op

  Hallo ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn zoon wij hebben overal geïnformeerd Er is een oplossing met het vliegtuig het land uit Nederlandse paspoort en dan met de Thaise paspoort erin Wij zijn 2 uur naar Singapore geweest en Anders lukt het niet

 6. André zegt op

  Beste,

  Mijn Thaise vrouw heeft een Nederlands Int. Paspoort, een Belgische ID kaart (voorlopig toch nog), en een Thaise ID kaart en een Thais Int. paspoort.
  Mijn vrouw komt Thailand steeds binnen met haar Thais Paspoort en verlaat Thailand ook steeds met haar Thais Paspoort. In België komt ze steeds binnen met haar Nederlands Paspoort en ze verlaat België met haar Nederlands Paspoort. Dit allemaal via de luchthavens Bangkok-Brussel.
  In Thailand heeft ze totaal geen visum nodig en ook geen 3-maandelijkse meldingen.
  Als we naar een ander Aziatisch land reizen voor vakantie gebruiken we beiden ons Bel./Thai. Int Paspoort, en komen zo ook terug.
  Dus in bovenvermeld geval, Thais paspoort aanschaffen ,de grens over en terug binnen met het Thais paspoort.
  De heisa van Non-immigrant visum, laten overwaaien, want een Thai, kan toch nooit een boete van overstay krijgen in haar thuisland, of verboden worden in haar thuisland en terug buiten gezet worden. Of ze wel of niet de 3 maandelijkse meldingen nog moet doen. Ik weet het niet. Als ze het niet doet, betwijfel ik of men haar gaat uit het land gaan zetten. En hoeveel keer moet ze nog gaan vooraleer haar Non -O is afgelopen ?? 2 keer, 3 keer….. Is nu ook niet het einde van de wereld om dat voor alle zekerheid nog eventjes vol te houden.

 7. Erwin Fleur zegt op

  Beste Geert,

  Ten eerste: je kunt natuurlijk nooit een Thais ID hebben als je geen ‘ingezetene’ van Thailand bent.
  Ten tweede: als Thaise staats burger is het eenvoudig om in Thailand, en alle landen in de wereld een
  Thais paspoort aan te vragen bij de Thaise Ambassade al daar(mocht Thailand hier geen ambassade
  hebben,, dubbel pech).
  Ten derde: visum is “nooit ter spraken”, ‘Thai verliesen nooit hun burgerschap en kan door geen
  enkel ander land afgenomen worden.
  Ten vierde: hij/zij kan met een Thaise ID en een ander(Nedelands) paspoort gewoon terug keren.
  LET WEL OP! Bij het in inchecken kunnen vragen onstaan wat betreft een ID en een ander geldig
  paspoort. Vraag hierna de Marechaussee op het vliegveld en dan is het mogelijk.
  Mijn “advies” is in deze: reis met de landelijke vliegmaatschapij.
  Beste Geert, dit is voor jou misschien hulpzaam;).

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  • Jasper zegt op

   Beste Erwin, je kunt wel degelijk een Thaise ID hebben als geen ingezetene van Thailand bent. Mijn vrouw had 35 jaar lang een ” temporary in the Kingdom” ID card. Het is heel heel gedoe om bij ambassades een Thai paspoort aan te vragen. Zeker als het je eerste paspoort is, en je nog nooit in Thailand bent geweest. Ten derde: Thai geven in veel gevallen hun burgerschap op als ze naturaliseren tot b.v. Nederlander.
   Natuurlijk kun je met een Nederlands paspoort gewoon naar Thailand vliegen. Met een visum-plichtig paspoort zonder visum en een Thaise ID lukt je dat niet,ook niet met Thai Airways. Je komt niet voorbij de douane.

   • Alex zegt op

    Beste Jasper,
    Jij stelt dat een Thai zijn/haar burgerschap opgeeft maar dat hoeft helemaal niet. Net als bij sommige andere landen waaronder Marokko verliest een Thai nooit zijn nationaliteit zoals Erwin Fleur ook al stelt. Mijn vrouw is al meer dan 20 jaar in Nederland heeft een Nederlands paspoort en moest destijds haar Thaise paspoort inleveren. Vervolgens bij de Thaise Ambassade in Den Haag een nieuw paspoort aangevraagd en 3 weken later ontvangen. Of als ze toevallig in Thailand op bezoek is als haar Thaise paspoort verlopen is daar ter plekke in haar gemeente te vernieuwen.
    Wel is het zo dat ze nog steeds in de basis administratie van de gemeente staat geregistreerd bij haar zus.

 8. Bert zegt op

  Toen wij in NL woonden ging mijn vrouw ook altijd met haar NL paspoort op vakantie naar TH, evt met visum voor de langere vakanties. Echter toen haar vader ernstig ziek was en wij hals over kop naar TH vertrokken, geen tijd meer voor een visum, wou ze in reizen met haar TH paspoort, omdat we niet wisten hoelang ze zou blijven in TH Dit was onmogelijk, omdat er geen uitstempel instond omdat ze inmiddels al 2x had vernieuwd op de TH ambassade in den Haag.
  Na lang praten met een leidinggevende en een telefoontje naar het ziekenhuis dat haar vader inderdaad erg slecht lag mocht ze bij de gratie god op haar TH paspoort naar binnen.

  Misschien dat dat nu makkelijker is, omdat de Thai is vrijgesteld van de TM6, maar wel iets om rekening me te houden denk ik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website