Thailand visumvraag: Thaise ambassade in Berlijn

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
25 november 2019

Beste Ronny,

Heb een vraag over de Thaise ambassade in Berlijn. Wij wonen in Duitsland, zijn Nederlanders en vragen bij de Thaise ambassade een jaarvisum aan Non Immigrant O mehrere einreisen. Altijd goed geregeld. Tot nu.

In een week tijd opgestuurd en alles weer retour omdat er een kopietje ontbrak van de eerste bladzijde paspoort, en de maandelijkse inkomsten waren niet recent van de laatste 3 maanden, Dit nu in orde gemaakt te hebben willen we deze week afreizen naar Berlijn, en daar alles inleveren en alsnog ons visum bekomen.

Alleen we vertrekken half december naar Thailand, nu mijn vraag. Weet iemand of je bij de ambassade gelijk alles meekrijgt, of dat ze het opsturen en niet wetend wanneer we het dan binnen hebben? Las pas dat verhaal dat iemand zo zijn vliegtuig miste, dat wil je toch niet. Heeft iemand ervaring met deze ambassade waar hij of zij persoonlijk geweest is voor een visum.

Met vriendelijke groet,

Sonja en Henk.


Beste Sonja en Henk,

Met de Thaise ambassade in Berlijn heb ik geen ervaring. Ik kan jullie dan ook geen antwoord geven op jullie vraag. Maar als jullie half december vertrekken lijkt me dat toch nog ruim op tijd. Misschien eens de ambassade contacteren via telefoon of mail voor meer info ? Het geval waar jullie naar refereren was via visumkantoor dus niet echt hetzelfde.

Misschien geeft de website (mogelijk al gekend bij jullie) een oplossing, maar mijn Duits is niet echt goed genoeg om dat te beoordelen.

http://german.thaiembassy.de/

En anders hoop ik dat er lezers zijn die jullie wel meer info kunnen verschaffen.

Nog ter herinnering aan de lezer (want voor sommige is dat nodig).

Het gaat over de Thaise Ambassade in Berlijn. Niet over die in Den Haag, Brussel, het consulaat in Essen of wat ook.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

6 reacties op “Thailand visumvraag: Thaise ambassade in Berlijn”

 1. Sonja en Henk zegt op

  Ronnie dankjewel voor je reactie, toen wij de paieren en paspoorten terug kregen zonder visumstempel was er een schrijven bij dat we vollständig dus zelfstandig moesten inleveren anders zou het 4 tot 6 weken duren, dat duurt te lang. Dus we moeten erheen. Telefonisch slecht te bereiken, ook met email lastig.
  We gaan er vd week heen, wensen we je een fijne tijd verder in Thailand. Groetjes Sonja en Henk.

 2. Dik Lenten zegt op

  Volstandig betekend volledig dwz de aanvraag en alle bijlagen die nodig zijn moeten aanwezig zijn en goed zijn ingevuld .Mvg Dik Lenten .

 3. Eddy zegt op

  Beste Sonja en Henk,

  Vollständig betekent in het Duits volledig en niet zelfstandig zoals jullie verkeerdelijk denken, men wil zeggen dat je je aanvraag volledig dient op te sturen of langsbrengen.
  Groeten,
  Eddy

 4. Peter zegt op

  Vollständig betekent volledig
  Dus alle benodigde documenten en kopieën. meesturen.
  Selbstständig is zelfstandig.
  U hoeft er dus waarschijnlijk niet persoonlijk naar toe

 5. John Chiang rai zegt op

  Onderstaande link van het Thai consulaat geeft precies aan hoelang de aanvraag van het Visum duurt.
  De regel afhankelijk van het seizoen bedraagt 3 tot 7 dagen,terwijl onder aan de site geschreven staat,dat er de laatste tijd verschillende keren post verloren gegaan is,zodat een persoonlijke aanvraag op het Thaise consulaat in Berlijn verlangt word.
  Gezien deze laatste aanwijzing wordt verlangt, dat de aanvrager zowel voor het indienen van de benodigde documenten,als ook voor het afhalen van het Visum in persoon verschijnt op het Thaise consulaat in Berlijn.
  Vr.Gr.John

 6. rori zegt op

  Als jullie alles goed aanleveren inclusief het uittreksel van de woongemeente 14 dagen.

  Indien je dit via een spoed aanvraag doet kun je ook tegen “meerkosten” er 1 binnen een dag hebben.

  Even navragen op het honorarkonsulat in Essen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website