Beste Ronny,

Ik ben een Nederlander die lang in Belgie heeft gewoond en daar ook nog steeds mijn huis heb. Nadat ik 4,5 jaar in Thailand heb gezeten wil ik weer terug naar Belgie en in de toekomst alleen nog maar voor kortere periodes naar Thailand.

Mijn vraag, moet ik bij de immigratie in Thailand melden dat ik weer terug ga naar Europa of kan ik gewoon weg zoals ik van plan was te doen?(zijn er gevolgen?)

Bedankt,

Cees


Beste Cees,

Je kan gewoon weg gaan. Immigratie wil enkel weten waar je verblijft als je in Thailand bent. Buiten Thailand maakt het hun niet uit waar je gaat wonen.

Het hangt nu van jezelf af wat je met je verblijfsperiode doet. Wil je die behouden dan moet je een re-entry nemen voor je vertrekt en zorgen dat je elk jaar in Thailand bent voor een nieuwe jaarverlenging.

Maar wat zijn “kortere periodes”? Misschien volstaat een “Visa Exemption of een visum in de toekomst voor die “kortere periodes” en heb je die jaarverlenging niet meer nodig. Dan moet je ook geen “re-entry” nemen natuurlijk.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website