Vraagsteller: Graham

Momenteel verblijf ik in Thailand en wil langer blijven. Ik heb nu een toeristenvisum met een verlenging van 30 dagen tot 19 mei. Mijn KLM vlucht staat gepland op 16 mei maar die zal waarschijnlijk niet doorgaan door de restricties van de Thaise overheid. Ik heb ook het voornemen om langer in Thailand te blijven omdat ik hier een zoon heb in een andere provincie met een Nederlands en een Thais paspoort.

Ik ben 50 jaar. Ik heb in Nederland een eigen bedrijf die ik online in Thailand kan beheren via een internetverbinding en mijn laptop.

Kan iemand mijn adviseren voor het verkrijgen van de juiste visum waar ik zelf aan zit te denken is er verlenging van 90 dagen of eventueel een jaar.


Reactie RonnyLatYa

Er zijn misschien wat opties.

1. Als je een jaarverlenging wil zal je eerst de status van Non-immigrant moeten hebben. Die heb je nu niet. Je kan wel vragen aan immigratie om je Tourist status om te zetten naar een Non-immigrant status. Normaal moet er echter nog minimum 15 dagen verblijf resten wanneer je de aanvraag gaat indienen, maar je kan het proberen. Maar zeker niet langer wachten dan.

De voorwaarden zijn ongeveer dezelfde als wanneer je een jaarverlenging zou aanvragen op basis van “Retirement”, maar vraag de details toch nog even na voor zekerheid. Kost 2000 Baht. Wanneer toegestaan zal je een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Net alsof je met een Non-immigrant O Thailand zou zijn binnengekomen. Die 90 dagen kan je dan later weer verlengen met een jaar op basis van “Retirement” op de gekende manier. Kost dan 1900 Baht.

2. Vermits je en verblijfsperiode op basis van een Tourist visum hebt, mag je alvast blijven tot 31 jul. Dan zal je Thailand moeten verlaten. Die periode zal je denk ik ook niet meer kunnen verlengen. Of je daarna terug binnen kan is maar de vraag. Zal afhangen van de voorwaarden die gesteld worden, maar indien zo kan je terug binnenkomen op basis van “Visa Exemption”. Je zal dan 30 dagen verblijf bekomen. Wil je die ook gaan verlengen met een jaar dan zal je weer dezelfde procedure als hierboven moeten volgen m.a.w. je zal dus eerst je Tourist status moeten omzetten naar een Non-immigrant status.

3. Zoals gezegd mag je tot 31 juli alvast blijven zonder dat je gevaar loopt op Overstay. Nadien zal je buiten moeten. Je kan ergens een Non-immigrant O visum gaan halen. Bij terug binnenkomst, als de voorwaarden dat toelaten, zal je dan een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Die kan je dan weer gaan verlengen met een jaar op de gekende manier.

4. Andere mogelijkheden zie ik niet direct. Verlengen voor 90 dagen kan niet. Enkel een jaarverlenging is mogelijk, mist je de status van Non-immigrant hebt.

Zoals je in 2 en 3 kan lezen is er altijd een risico dat je niet meteen terug binnen kan na 31 juli. Ik zou dus proberen voor optie 1 te gaan, maar wacht daar zeker geen dagen meer mee. Mogelijk is het nu al op het randje zo niet te laat.

5. Ik weet niet wat de leeftijd is van je zoon, maar ik denk dat hij niet echt van invloed zal zijn om een verblijfsperiode te bekomen gezien hij al in een andere provincie woont. Om hier te blijven omwille van je zoon moet hij jonger dan 20 zijn en moeten jullie onder hetzelfde dak wonen.

Succes. Laat maar eens weten hoe het verlopen is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website