Thailand visum: Toeristenvisum van mijn Filipijnse vriendin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
23 oktober 2016

Beste redactie,

Ik heb een vraag betreft de visa van mijn Filipijnse vriendin. Ze heeft een toeristenvisum voor zes maanden, ik weet dat ze een stempel heeft daarom moet ze een visarun maken dit weekend.

Mijn vraag is, maar mag ze ook naar een immigratiekantoor gaan voor een stempel (voor 30 dagen verlenging) en zo ook in het totaal langer blijven dan 6 maanden dus 2 maanden visa en dan 1 maand verlengen en dan dat opnieuw doen?

Kan ze ook maar zes maanden blijven of kan ze de in Thailand dit visum verlengen?

Groetjes,

Rob


Beste Rob,

Je vriendin heeft dan een METV (Multiple Entry Tourist Visa). Kan je (normaal) maar aanvragen in de Thaise ambassade die gelegen is in het land waar je de nationaliteit van hebt, of waar je officieel geregistreerd staat. Dit ter info voor de lezers

Het METV heeft een geldigheidsduur van 6 maanden en per binnenkomst binnen deze geldigheidsperiode bekomt je een verblijfsperiode van 60 dagen. Een verblijfsperiode van 60 dagen kan vervolgens bij immigratie verlengd worden met 30 dagen. Nadien is minstens een “borderrun” noodzakelijk om een nieuwe verblijfsperiode van 60 dagen te bekomen.

Gezien het een “Multiple entry” visum is kan ze een onbeperkt aantal binnenkomsten binnen de geldigheidsperiode maken. Ze hoeft m.a.w. daarom geen 60 dagen te blijven.

Indien ze net voor het einde van de geldigheidsperiode van dit visum nog een “borderrun” maakt zal ze een laatste keer 60 dagen verblijf bekomen. Deze periode kan ze dan ook een laatste keer verlengen met 30 dagen bij immigratie. In theorie zou ze dus bijna 9 maanden met dat visum kunnen overbruggen.

Dit geldt voor iedereen, en voor zover mij bekend zijn er hierop geen uitzonderingen voor paspoorthouders van bepaalde landen.

Je Filipijnse vriendin zou dus zonder problemen een verlenging van haar verblijfsperiode moeten bekomen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website