Beste redactie,

Ik ben reeds de 50 gepasseerd en wil binnen een paar jaar voor langere periode in Thailand gaan wonen en gebruik maken van de speciale regeling die Thailand daar voor heeft.

In die regeling staat o.a. dat je 20.000 euro spaargeld moet hebben en dit op een Thaise bankrekening moet storten (als ik me niet vergis).

– Is het storten van dat bedrag inderdaad de eerste stap die ik moet zetten?
– Heeft iemand er ervaring mee of dit in contanten moet of dat ik dit via mijn eigen bankrekening kan overmaken naar Thailand?

Met vriendelijke groet,

John,


Beste John,

Alles begint bij het aanvragen van een Non-immigrant “O” of “O-A” visum. Dit doet u in de ambassade of consulaat. Een financieel bewijs van 20.000 Euro op uw Nederlandse bankrekening is dan voldoende. U hoeft dan nog geen geld op een Thaise rekening te hebben (mag wel natuurlijk). Nadien kan u een jaarverlenging vragen in Thailand. Dit doet u bij het immigratiekantoor dat bevoegd is voor uw woonplaats.

Voor een Non-immigrant “O” Single entry kan dat aansluitend op uw eerste 90 dagen verblijf. Een Non-Immigrant “O-A” Multiple entry zal u eerst volledig moeten opgebruiken d.w.z na minimum een jaar. Voor een jaarverlenging moet u wel geld op een Thaise bank hebben. In de eerste plaats zal u natuurlijk eerst een bankrekening moeten openen of hebben in Thailand. Hierop moet, bij aanvraag van de jaarverlenging, een bedrag van minimum 800.000 Baht staan (momenteel is 20.000 Euro dus onvoldoende). Voor de eerste aanvraag moet dit bedrag minimum 2 maand op die rekening staan, voor vervolgaanvragen minimum 3 maand.

Hoe dat geld op die rekening komt kan u kiezen. U kan het overmaken via uw Nederlandse bankrekening, of u kan het cash meenemen, maar vergeet het dan niet aan te geven bij het verlaten van Nederland en bij aankomst in Thailand. Of zoveel cash meenemen wel een goed idee is moet u zelf maar beslissen. U krijgt waarschijnlijk een betere koers, maar daartegenover staan wel een groot veiligheidsrisico.

Ter info – Buiten een bankrekening kan u ook aan de financiële eisen voldoen door een minimum inkomen van maandelijks 65.000 Baht of een combinatie van bankrekening en inkomen voor een totaal van 800.000 Baht.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand visum: Ik ben de 50 gepasseerd en wil voor langere tijd in Thailand blijven”

  1. Redactie zegt op

    Beste John en andere lezers. Voordat je een vraag stelt graag eerst het visumdossier op Thailandblog lezen, want daar staat vrijwel alles wat je moet weten: https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand-2/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website