Vraagsteller: Toon

CoE, wie kan er mij recente info geven? Ik krijg normaal gezien mijn TR visum, voor 59 dagen, op 11 januari. Ik kan vanaf dan pas mijn aanvraag voor het certificaat online aanvragen. Maar mijn vlucht staat geboekt op 20 januari. Ik heb dus enkel 8 dagen om het in orde te krijgen. Is dat voldoende of kan ik best vlucht en ASQ-hotel naar een latere datum verschuiven? Liever niet uiteraard.

Ik lees overal verschillende uitleg, van enkele dagen tot 2 weken, ook naargelang het soort visum?

Dankjewel voor de reacties.


Reactie RonnyLatYa

Zoals je al schrijft lees je overal wat anders en dat kan ook vele oorzaken hebben. Je zal hier ook wel zulke reacties lezen. Zegt er iemand dat 8 dagen of zelfs minder voldoende is dan kan dat best zo zijn geweest in hun situatie, maar tenslotte weet je het voor jezelf pas zeker als je dat CoE zal ontvangen.

De ambassade zelf adviseert het volgende:

“5. How to apply for a Certificate of Entry (COE)

……..

*Please apply for COE online at least 3-4 weeks before your scheduled departure”

https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/application-for-certificate-of-entry-for-non-thai-nationals/?lang=en

Trouwens een TR visum geeft je recht op 60 dagen verblijf. De dag van aankomst telt ook mee als een dag.

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Thailand visavraag Nr 214/20: Hoe lang op voorhand moet ik een CoE aanvragen?”

 1. hugo zegt op

  hello toon,
  de aanvraag CoE is theoretisch 3 dagen
  zij moet wel compleet zijn en dat is niet altijd zo evident
  reken maar gemiddeld op 1 volle week om die te bekomen
  maar kan ook uitlopen op 2 weken
  anderzijds waarom vraagt ge uw visum niet vroeger aan en speelt ge zo kort op de bal, dit is toch echt zelf problemen zoeken
  hugo

 2. Conimex zegt op

  Zo te lezen heb je je vlucht en asq al geboekt, wanneer je je visum op maandag 11 januari krijgt, dan heb je voldoende tijd om je COE aan te vragen, tegenwoordig is dat een fluitje van een cent, zo lang je al je benodigde papieren upload, zou je in principe de volgende dag je COE kunnen hebben.

 3. Jacobus zegt op

  De aanvraag van een CEO is vrij gemakkelijk. Lastiger kan het zijn om de juiste documenten te vergaren die je nodig hebt om aan te vragen.
  Ik noem bv maar de speciale verzekeringsverklaring. Daar kan nog wel eens wat tijd in gaan zitten.

  • leen zegt op

   Vandaag COE aangevraagd, binnen 5 minuten verkregen.

   • john zegt op

    weet niet zeker of we over hetzelfde praten. COE heeft twee fases. Eerste fase is makkelijkste.Voor tweede fase dien je nogal wat papierwerk beschikbaar te hebben.
    5 minuten is een absoluut record. Heb nog niet eerder ergens gelezen. 5 dagen voor beide fases !!
    is het snelste wat ik soms tegenkwam.
    Covidtest en fit to fly dient maximaal 72 uur van te voren zijn gedaan. ik denk dat, zolang je niet zeker weet wanneer je vliegt je nog geen boeking doet voor covidtest. En, de uitslag dien je bij je te hebben als je in vliegtuig stapt. Je weet niet of je 24 uur of 36 uur olp je uitslag moet wachten dus wanneer neem je de test? Ik heb het zkerheidshalve twee dagen achter elkaar geboekt.

    • Conimex zegt op

     De meeste papieren die je moet overleggen voor het verkrijgen van het visum, ben je ook nodig voor je COE, alleen komen de vluchtgegevens, een scan van je visum en je boeking van het ASQ er nog boven op, de aanvraag van het visum neemt 3 dagen in beslag, testen bij Medimare tussen 9 en 11 en je hebt de uitslag binnen 12-24 uur, ftf krijg je indien negatief tegelijk met de uitslag van je test.

    • Cornelis zegt op

     Voor de 2e fase hoef je alleen een vliegticket en een ASQ reserveringsbewijs te hebben, meer niet.

    • Ger-Korat zegt op

     Wat heeft een Covidtestest en fit to fly met de COE te maken ? Je krijgt toch je COE in 2 stappen en daarna regel je zelf de Covidtest en fit to fly vlak voor vertrek.

     • Conimex zegt op

      Je hoort mij niet zeggen dat de covid test en ftf iets te maken heeft met de aanvraag van het COE, het enige wat ik wil zeggen is, dat je daar rekening mee houd.

   • Paul zegt op

    Hallo Leen.
    Heb je de 1ste fase via internet aangevraagd of heb je een fysiek bezoek gebracht ?

 4. Koge zegt op

  Toon,
  Luister maar naar Ronny, ik ben er 2 weken mee bezig geweest.
  Maar het kan ook zijn dat het jouw lukt in 3/5 dagen

 5. R.Kooijmans zegt op

  Uit eigen ervaring weet ik dat , mits je alles goed hebt voorbereid, 8 dagen voldoende is. Ik vraag mij wel af waarom je jouw toeristenvisum pas op 11 januari krijgt? dit kan in 2 dagen geregeld zijn, 1e dag alles aanleveren, 2e dag visum ophalen. Mocht het te maken hebben met drukte bij de ambassade in Den Haag, probeer dan het consulaat in Amsterdam, ben ik ook geweest.

  • john zegt op

   8 werkdagen of echte dagen inclusief twee weekenddagen ?

 6. PeterK zegt op

  Ik zou de ambassade bellen, het verandert regelmatig.

  • john zegt op

   de ambassade bellen. lijkt niet zo nuttig. Zal telkens wel anders zijn.

   • Paul zegt op

    Daar zeg je me wat. Bij Thaise ambassade in België staat dat je ook onder Visa by Exemption mag binnenkomen en dat deze is verlengd van 30 naar 45 dagen. Recent nog gebeld naar Amsterdam en daar wordt verteld dat altijd van te voren een visum moet aanvragen. Wordt wel ingewikkeld met zoveel tegenstrijdige info.

 7. LungEddie zegt op

  Hoi Toon,
  Uit eigen ervaring:
  Een Visum verkrijgen hoeft maar 2 dagen te duren. (Consulaat A’dam)
  Deel 1 van de COE is het bewerkelijkst. Dit heeft bij mij 4 dagen geduurd omdat ik 4 keer afgewezen werd. Je moet een aantal documenten aanleveren en het aantonen van “inkomen” en/of “vermogen” kan een dingetje zijn en de juiste zorg-verzekering(s) (verklaring) was bij mij een struikelblok. Als je een verklaring krijgt van je Nederlandse maatschappij met daarin benoemd $100.000 COVID-19 dekking en de 400K THB in-patient en 40K THB out-patient dan kwalificeer je je. Maar ik heb via AA Hua-Hin een verzekering genomen met de bovengenoemde “termen” er in. Toen, na 4 dagen, was ik door fase 1 heen.
  Deel 2 is eenvoudig. Vliegticket en ASQ boeken en de documenten aanleveren. Binnen 4 uur fase 2 goedgekeurd, COE down te loaden.
  Totaal heeft het mij 8 dagen geduurd (zat een weekend tussen). Dit had 3 a 4 dagen korter gekund.
  Mvg, Eddie.

 8. leen zegt op

  Hallo Paul,

  Geen visa aangevraagd, kom binnen op visa exempt.
  Alles via internet aangevraagd.

  Groeten,
  Leen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website