Vraagsteller: Rob

Er wordt hier op Thailandblog veel informatie gegeven over het aanvragen van visums, met name in deze gecompliceerde tijd van Corona. Complimenten!! Toch kom ik er niet geheel uit.

Ik denk dat ik in aanmerking kom voor een Certificate of Entry (moet ik nog aanvragen): ben gehuwd met Thaise (huwelijksakte al gecertificeerd door ambassade), zojuist gepensioneerd (voldoende AOW+pensioenuitkering), ben zelfs al eigenaar van een condo (zojuist gekocht). Ben van plan in de wintermaanden in Thailand te verblijven, in de zomermaanden in Nederland.

Ik denk dat het voor mij het eenvoudigst en snelst is een Non-Immigrant Visa O (multi-entry) aan te vragen. Vereist minder documenten, is een jaar geldig, moet wel na 90 dagen een cross-border trip doen, en kan het na een jaar eventueel weer verlengen (als ik alles goed begrijp)!)

Nu las ik ergens op de Thailandblog dat je met een verkregen CoE alleen een Non-Immigrant Visa O-A kan aanvragen (is veel meer werk en vergt meer (gecertificeerde) documenten). Is dat inderdaad zo? Of kan ik ook de Non-Immigrant Visa O multi-entry met een CoE aanvragen en daarmee Thailand binnenkomen?

Mijn vrouw verblijft op dit moment in Thailand en we hebben elkaar als sinds December niet meer gezien. Vandaar dat ik nu toch wil proberen naar Thailand te reizen, ondanks de moeilijke procedures, medische verklaringen en twee weken quarantaine. Ik neem aan dat – als ik alle documenten en goedkeuringen heb – via de ambassade wel in aanmerking kom voor een repatrieringsvlucht (er zijn immers geen reguliere commerciële vluchten naar Bangkok).

Gaarne jullie inzicht en advies.


Reactie RonnyLatYa

Je komt in aanmerking voor beide visums omdat je volgens je info kan voldoen aan beide eisen. Het hebben van een condo is irrelevant in deze gevallen.

Hier vind je de lijst met personen die mist de procedure te doorlopen toegang kunnen krijgen tot Thailand. Gewoon aanklikken wat voor jou van toepassing is en het lijstje aflopen.

hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

1. Als gehuwde.

Kan je een Non-immigrant O vragen. Een Non-immigrant O Multiple Entry is momenteel nutteloos want je kan toch geen “borderruns” maken na 90 dagen. Je kan dan wel buiten, maar om terug binnen te komen moet je weer gans de procedure van CoE aanvragen doorlopen en ook o.a. de quarantaine. Een Non-immigrant O Single entry volstaat. De 90 dagen die je daarmee bekomt kan je in Thailand verlengen met een jaar. Die verlenging kan je dan jaarlijks weer herhalen. Om dat visum aan te vragen kan je hier info vinden

hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

Heb je dat visum dan kan je de aanvraagprocedure starten.

Info voor gehuwde vind je hier

image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/COVID19/1_6_non_Thai_spouse_children_updated_121020.pdf

2. Wil je als “Retired” gaan dan kan dat ook met o.a. een Non-immigrant O-A visum. Bij binnenkomst bekom je een verblijfsperiode van een jaar. Die kan je dan na een jaar ook weer verlengen met telkens een jaar. Om dat visum aan te vragen kan je hier de info vinden.

hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

Heb je dat visum dan kan je de aanvraagprocedure starten.

Info als “Retired” vind je hier

image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/COVID19/1_11_non_Thai_nationals_who_are_permitted_to_enter_the_Kingdom_under_a_special_arrangement_(Non_OA_OX)_121020.pdf


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website