Thailand visavraag Nr 158/20: Openen bankrekening

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
29 september 2020

Vraagsteller: Rudy

Ik ben van plan in Thailand te gaan wonen. Ik heb in het verleden geprobeerd een bankrekening te openen Kasikorn, maar dat kon niet voordat ik daar woon. Maar hoe kan ik dan 800.000 baht op een rekening plaatsen voor een visum?


Reactie RonnyLatYa

Voor het aanvragen van je visum bij ambassade/consulaat heb je geen rekening nodig in Thailand. Kan met je rekening in Nederland/België.

Voor het aanvragen van je jaarverlenging in Thailand dient het bedrag er bij de aanvraag 2 maand op te staan. Vermits je bij binnenkomst met je Non-immigrant O een verblijfsperiode van 90 dagen bekomt rest er dus een kleine maand de tijd om die rekening te openen en er het nodige bedrag op te storten.

Normaal moet je met dat Non-immigrant O visum een bankrekening kunnen openen. Lukt het bij het ene filiaal van Kasikorn niet dan eens een ander proberen. En lukt het bij Kasikorn niet dan een andere bank proberen.

Als je een Thai kent of iemand die daar al een rekening heeft laat het dikwijls ook wel vlotter verlopen. Maar gezien ze zeggen dat je er eerst moet wonen mag dat dan ook geen probleem zijn.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website