Vraagsteller: Fred

Stilaan wil ik toch terug gaan keren naar Thailand gezien mijn wettelijke echtgenote nog steeds daar verblijft in ons huis. We missen elkaar nu wel heel erg na maanden van alleen zijn. Mijn eerste vraagje aan jou was kom ik wel degelijk in aanmerking om terug te keren bij welke ambassade kan ik (als Belg) het beste terecht? Uit verhalen hoor ik dat de ambassade in Brussel alles behalve behulpzaam is zie meewerkend of informatief.

Ik lees hier verhalen over de ambassade in Den Haag. Ik vind hun website ook duidelijker dan deze van Brussel. Ik veronderstel als Belg me toch ook te mogen wenden tot de Nederlandse ambassade of zien ik dat verkeerd?

Dank voor jouw mening.


Reactie RonnyLatYa

1. Je komt in aanmerking want je behoort tot de groep waarvoor dit toegelaten is.

1.1 Non-Thai nationals who are a spouse, parents, or children of a Thai national (te vinden op de website van de Thaise Ambassade te Brussel via dezelfde link als hieronder).

Wanneer je kan terugkeren is dan weer afhankelijk van de ambassade die dit zal beslissen.

2. Volgens mij is de website toch duidelijk. Misschien kijk je op de verkeerde plaats. Kijk eens via deze link. Soms dien je op de zin te klikken om de betreffende info of formulieren te downloaden

https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/application-for-certificate-of-entry-for-non-thai-nationals/?lang=en

3. Ik heb zelf geen weet dat dat Thaise ambassade in Brussel moeilijk zou doen.

Of je ook bij de Thaise ambassade in Den Haag terecht kunt? Misschien wel, al denk ik eerder dat ieder zich wel zal richten op hun eigen gebied. Maar je kan het altijd proberen natuurlijk indien je denkt dat je daar meer kans maakt. Neem eens contact met hun.

Succes en laat het resultaat maar eens weten. Kunnen anderen misschien ook meegeholpen worden.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website