Vraagsteller: Hansman

De kwestie is deze: in december 2020 ga ik op voor een jaarverlenging van mijn NON-O visum bij Chiang Rai Immigration. Dit keer wil ik gaan verlengen gebaseerd op “support Thai wife” , ook wel “marriage visum” genoemd in communicatie.

Ik voldoe aan de inkomenseis van THB 40.000 dus al met al hoeft de verlenging gebaseerd op “supporting Thai wife” geen problemeen op te leveren.

Nu ben ik eerder door de plaatselijke Immigration aangesproken dat ik in 2017 niet was aangemeld door het hotel in BKK waar wij 1 nacht doorbrachten. Hij vertelde mij dat dit eventueel problemen kan opleveren bij de aanvraag van eerder genoemde verlenging gebaseerd op “supporting Thai wife”: het Immigration kantoor dat de gegevens komt controleren tijdens de “under consideration” periode een wel eens met een afwijzing zou kunnen komen, m.a.g. na 7 dagen het land uit…

Mijn vraag is of dit scenario, binnen 7 dagen het land uit omdat wij niet gerapporteerd zijn na aankomst in Thailand, idd gebruikt kan worden om de verlenging zoals hierboven omschreven niet te honoreren?

Andere vraag is of het klimaat, Covid-19, farang onvriendelijkheid, nu ongunstiger is om een dergelijke verlenging aan te vragen. Alternatief is om “gewoon” mijn NON-O gebaseerd op pensioen (62 jaar) aan te vragen.

Advies van dit forum stel ik zeer op prijs!


Reactie RonnyLatYa

1. Die melding diende toen door het hotel te gebeuren en als dat niet gebeurd is dan kan dat moeilijk u aangewreven worden. Ik zie niet in waarom men daarvoor een jaarverlenging zou weigeren, of men daar nu (iets van 2017) plotseling een probleem van zou maken. Of die jaarverlenging aangevraagd wordt op basis van “Thai Marriage” of “Retirement” maakt trouwens niets uit. Ook als “Retired” moet je aangemeld worden.

2. Farang onvriendelijk door COVID-19? Mij onbekend. Men zegt dat, maar ik merkt daar zelf niets van. Als je een onvriendelijk IO tegenover je hebt (je hebt ze overal wel rondlopen), dan zal die dat ook zijn bij het aanvragen van een “Retirement” extension. Voor zulke mensen maakt het niet uit of er COVID-19 is of niet.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website