Vraagsteller: Sjoerd

Wat als ik in het buitenland ben op het moment dat ik 3 maanden na verkrijgen van de jaarverlenging, mijn 800.000 baht op de bank moet aantonen? Kan ik bij terugkomst (en die zal nog wel vele maanden op zich laten wachten) dat alsnog doen (mits voordat mijn jaar voorbij is)? Of is mijn visum dan niet meer geldig en kan ik slechts binnenkomen met bijv 30 dagen exemption en daarna alles opnieuw doorlopen?


Reactie RonnyLatYa

1. Wat de 800 000 Baht betreft die na 3 maand nog op de bank moet staan.

Als je niet in Thailand bent, kan je natuurlijk niet komen bewijzen dat die 800 000 Baht nog steeds op je rekening staat. Best wat je dan kan doen is immigratie contacteren bij terugkeer en dat bewijs leveren van zodra je terug in Thailand bent. Als je natuurlijk al een controledatum kreeg bij uitreiking van je verlenging. Kreeg je dat niet, of zeiden ze niets dan moet je ook niet gaan. Dan zullen ze dat waarschijnlijk wel controleren bij de volgende aanvraag. Je kan ook voor je vertrek even langsgaan, of bij uitreiking aan immigratie vragen wat te doen indien die controledatum valt tijdens je afwezigheid in Thailand.

Dit natuurlijk allemaal in normale omstandigheden.

Kun je door het sluiten van de grenzen momenteel niets bewijzen omdat je nog steeds in het buitenland zit, kunnen ze ook wel zien dat je Thailand verlaten hebt en dat dit vermoedelijke reden is dat je niet langskwam. Doe het dan van zodra je Thailand binnen kan en voor zover je jaarverlenging nog niet verlopen is natuurlijk.

2. Ben je nog in het buitenland en loopt je jaarverlenging af, dan moet je weer van voor af aan beginnen, d.w.z. eerst opnieuw een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant status. Dat zal in de toekomst vrees ik voor vele het geval zijn.

Kom je met een vervallen jaarverlenging aan de grens dan zal je inderdaad maar 30 dagen “Visa Exemption” bekomen.

Of je moest zoals het hoort en voor aankomst, eerst een nieuw Non-immigrant visum hebben aangeschaft via de ambassade/consulaat. Dan zal je 90 dagen verblijf bekomen, die je dan weer kan gaan verlengen zoals voordien.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website