Vraagsteller: Jacob

Ik begrijp (uit TB Immigration Info Brief 040/20) dat naast de Baht 800.000 in een locale bank, nog eens Bath 65.000 per maand (of Baht 780.000 per jaar) in een lokale bank rekening gestort moet worden om een retirement visa te krijgen.

Mijn vraag betreft de laatste (jaarlijkse) deposit, welke uit onze gezamenlijke overzeese spaarrekening (in Singapore) moet komen (daar wij geen pensioen ontvangen) en welke gekoppeld is aan onze gezamenlijke lokale spaarrekening in Chiang Mai, om alhier in het leven te blijven.

Moet dat bedrag nu alleen op mijn naam komen te staan? Welke diverse problemen kunnen/gaan geven, vooral gezien onze Will en onze gezamenlijke trouwakte van 35 jaren (met een Thaise) en mijn huidig verblijf van 30 jaren in Chiang Mai, met een leeftijd van 82 jaar. Of nemen zij genoegen met onze gezamenlijke locale spaarrekening?


Reactie RonnyLatYa

1. Bij het aanvragen van een jaarverlenging op basis van Retirement hoef je niet minstens 800 000 Baht EN nog eens minstens 65000 Baht te bewijzen. Het is minstens 800 000 Baht OF een maandelijks inkomen van minstens 65 000 Baht, niet beide.

Als men bankbewijzen vraagt is dat in ieder geval altijd van een rekening op een bank in Thailand.

2. Normaal eisen de meeste immigratiekantoren dat een bankrekening die u gebruikt om aan de immigratie eisen te voldoen enkel op uw eigen naam staat.

Echter, er zijn ook immigratiekantoren die een gezamenlijke rekening aanvaarden. Vooral bij gehuwde laat men dat wel eens toe omdat in dat geval de rekening op beider naam staat. In dat geval zal het bedrag van de rekening slechts voor de helft aan u toegekend worden. De andere helft wordt dan aanzien al dat van de partner. Of Chiang Mai zulke gezamenlijke rekening wil aanvaarden weet ik niet.

3. Maar u zegt al 30 jaar in Chiang Mai te wonen. Hoe deed u dat de afgelopen 30 jaar dan? Geen probleem dat u het vraagt hoor, maar je zou toch verwachten dat iemand na 30 jaar van het een en ander op de hoogte is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website