Vraagsteller: Ernst

Ik wil na 15 juli emigreren naar Thailand. Ik ben 58 jaar en ingeschreven in de provincie Bueng Kahn. Mijn vrouw is ambtenaar.

Hoe is het gesteld met het inreizen vanuit Nederland? Ik heb met het consulaat en de ambassade van Thailand hier in Nederland gebeld. Men wilde geen visa verstrekken of verdere informatie verstrekken. Ik moest wachten tot eind juli i.v.m. de pandemie. Ook vertelden ze mij dat er nieuwe regels komen omtrent de visumaanvraag.

Kan ik het beste een toeristen visum aanvragen en dan verder alles in Thailand regelen? Kan ik dan een enkele reis boeken (one-way ticket)?

Ik heb visabureaus gebeld en gemaild. Doch niemand kan mij verder helpen. Hoe zit dat nu als je wilt emigreren? De reis, welk visum, zorgverzekering?


Reactie RonnyLatYa

Ik denk dat de ambassade toch duidelijk is hun antwoord. De regering van Thailand zal eerst moeten beslissen welke buitenlanders, onder welke voorwaarden en wanneer die Thailand (weer) binnen kunnen. Pas dan kan ook de ambassade daarover verdere informatie geven of visums gaan uitreiken.

Als het kan, (wanneer?) vraag dan een Non-immigrant O Single entry aan. Kan op basis van je huwelijk. Dat je getrouwd bent maak ik op uit je tekst, maar het moet wel een officieel huwelijk zijn natuurlijk. Een enkele reis is voldoende als je niet van plan bent terug te komen.

Of je in de toekomst ook een verzekering zal moeten tonen zal van de beslissing van de regering afhangen.

Dat er nieuwe eisen aan het aanvragen van visums kunnen of zullen gesteld worden kan best. Net zoals de ambassade je ook al zei. Ook daar is het dus afwachten wat er beslist zal worden.

Het is voor iedereen afwachten wat de toekomst brengt, meer kan ik daarover nu ook niet zeggen

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website