Vraagsteller: Walter

Wij gaan (hopelijk) in november 2020 voor minstens 3 maanden naar Thailand. Ik heb nagekeken op de website van het consulaat in Antwerpen welke visa hiervoor in aanmerking komen. Maar sorry, ik vind de bomen niet in het bos. Waarschijnlijk te wijten aan mijn ouderdom (70jaar).

Kan er mij iemand in begrijpbare taal uitleggen welk visum ik moet nemen voor een verblijf van 3 maanden in Thailand. Mijn vrouw is van origine Thais, doch heeft de beide nationaliteiten met IK. Dus denk ik dat een visum voor haar niet nodig is. Of ben ik fout? Graag jullie visie. Bedankt. Geef je ook de prijs hiervoor mee?


Reactie RonnyLatYa

1. Indien je vrouw de Thaise nationaliteit heeft dan is een visum voor haar niet nodig. Zorg wel dat ze haar nationaliteit dan kan bewijzen natuurlijk.

2. Voor uzelf is een visum wel nodig. Wat je nodig hebt is een Non-immigrant O visum.

Bij binnenkomst zal je hiermee een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Verblijfsperioden worden altijd uitgedrukt in dagen, niet in maanden. Dit visum kan je bekomen op basis van je Thaise huwelijk.

Daarvoor moet je wel kunnen bewijzen dat je getrouwd bent met een Thaise. Dit kan door de Khor Ror 2 en 3. Meestal volstaat de Kor Ror 3, dat is die met de mooie tekening op. Zorg wel dat je ook de vertaling ervan hebt. Je kan hiermee dan wel bewijzen dat je ooit met een Thaise getrouwd bent, maar je zal ook moeten bewijzen dat je nog steeds getrouwd bent. Kan je door op het gemeentehuis een uittreksel gezinssamenstelling te vragen.

3. Je hebt nu de keuze tussen een Non-immigrant O Single entry of Multiple entry.

a. Een Non-immigrant O Single entry is goed voor 1 binnenkomst. Je bekomt dan eenmaal een verblijfsperiode van 90 dagen. Het visum heeft een geldigheidsperiode (periode waarin je het visum kan gebruiken voor binnenkomst) van 3 maand. Kost 80 Euro in België.

Verder heb je nodig wat op de website van het consulaat staat

Vereisten:

– 2 Originele ingevulde aanvragen Application Form uitsluitend van ONZE website

– 3 Pasfoto’s (niet ouder dan 6 maanden)

– Geldig paspoort (reispas) : minimum 6 maanden na retour

– Kopie recto verso van ID Card (voor alle andere EU onderdanen of wereldburgers: kopie van het paspoort + ID kaart)

– Kopie vliegtuigticket (heen en terug)

– Kopie boeking hotel, guesthouse eerste nacht(en)…. OF verklaring van volledig verblijfadres in Thailand en/of uitnodigingsbevestiging door gastheer/vrouw in Thailand

– Bewijs van inkomsten (één recente loonfiche, pensioenfiche, uitkering…)

– Recent uittreksel min. 1500€ op een rekening (! opgelet: de rekeningen moeten op naam van de aanvrager zijn)

b. Een Non-immigrant O Multiple entry is goed voor meerdere binnenkomsten. Bij elke binnenkomst zal je een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Vooral geschikt als je meerdere keren naar Thailand gaat of eventueel langer dan 90 dagen wil blijven. Door een “borderrun” te maken kan je dan een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Het visum heeft een geldigheidsperiode (periode waarin je het visum kan gebruiken) van 1 jaar. Kost 170 Euro in Belgje.

Verder heb je nodig wat op de website van het consulaat staat

2 originele ingevulde aanvragen Application Form – (.doc – .pdf *) uitsluitend van ONZE website

– 3 pasfoto’s (niet ouder dan 6 maanden)

– Geldig paspoort (reispas) : nog 18 maanden

– Kopie recto verso van ID Card (voor alle andere EU onderdanen of wereldburgers: kopie van het paspoort + ID kaart)

– Kopie recto verso van Thaise ID Card of Thaise reispas van de Thaise echtgenoot + datum en handtekening

– Kopie recto verso van Belgische ID Card van de Thaise echtgenoot indien uitgereikt + datum en handtekening

– Kopie vliegtuigticket (minimum een heen-ticket)

– Kopie boeking hotel, B&B, guesthouse…. OF verklaring volledig verblijfadres in Thailand + handtekening en datum OF uitnodigingsbevestiging door gastheer/vrouw in Thailand

– Bewijs van inkomsten van de 3 laatste maanden (loonfiches, uitkering, …) van minimum 1500€ per maand :

– Indien geen uitkering: minimum 850.000 Thai Bath op een rekening in Thailand (bewijs mag niet ouder zijn dan 1 maand)OF

– een Belgische spaarrekening met minimum 20.000€ OF een mix van rekeningen (! opgelet: de rekeningen moeten op naam van de aanvrager zijn)

Opgelet — !! In sommige gevallen kunnen ook een bewijs van goed gedrag en zeden of nog andere bijkomende documenten worden gevraagd door de consulaire diensten !!

http://www.thaiconsulate.be/?p=regelgeving.htm&afdeling=nl

4. Zo staat het wel allemaal op de website en ik heb het gewoon overgenomen, maar die websites zijn niet altijd goed bijgehouden, of men eist extra zaken, zeker in deze Corona periode. Als men al Belgen zou toelaten in november kan het dan ook best zijn dat men bijkomende eisen gaat stellen zoals o.a. verzekering of gezondheidsverklaring.

Neem daarom ook contact met het consulaat. Mijn ervaring uit het verleden is dat je steeds een antwoord krijgt Tel: +32-(0)495-22.99.00 e-mail :rtca@thaiconsulate.be.

5. Kijk ook eens op de website van de Thaise Ambassade in Brussel

บริการวีซ่า

onder “Non-immigrant Visa ͞O͟ (Spouse/Family)Visa for people who are married with a Thai”

6. Rest nog dat wanneer je langer dan 90 dagen wil blijven en je wil geen “borderruns” uitvoeren, je ook eenmalig een verlenging van 60 dagen (enkel gehuwde met een Thai kunnen dit) of een jaarverlenging kan vragen van je verblijfsperiode. Moet je wel aan de eisen voldoen natuurlijk. In dat geval is het ook niet nodig een Non-immigrant O Multiple entry aan te vragen. Een Single entry volstaat dan. Zal misschien wat uitleg vergen bij aanvraag ivm je vliegticket en de retourdatum dat dan later dan 90 dagen na vertrek is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand visavraag Nr 103/20: Welk visum voor een verblijf van 3 maand?”

 1. Tony zegt op

  Hou er rekening mee dat de bedragen (€ 80 voor single entry, of € 170 voor multiple entry) kunnen wijzigen. Het te betalen bedrag varieert met de wisselkoersen THB-EURO. Dat heb ik vorig jaar ervaren bij het halen van onze visa in Berchem-Antwerpen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Na een tijd worden de prijzen inderdaad wel eens herzien en aangepast, maar daar gaat meestal wel wat tijd overheen. Sinds vorig jaar, na de laatste aanpassing, betaal je ook niet meer dezelfde prijs voor je visums in Nederland en België. Vreemd dat men wel op hetzelfde moment de prijzen gaat aanpassen, maar dat men niet eenzelfde bedrag aanrekent in Euro, want de Thaise prijs van de visums is al jaren onveranderd.

   Vorig jaar is er, na de laatste aanpassing in Nederland en België, een TB Immigration Info Brief over verschenen.

   TB Immigration Info Brief 088/19 – Thai visum – Nieuwe prijzen

   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-088-19-thai-visum-nieuwe-prijzen/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website