Vraagsteller: Marc S

Mijn visum verstrijkt op 15 juli. Maar nu is mijn vlucht al voor derde keer gecanceld en zou ik pas op 2 augustus terug naar België kunnen (hopelijk). Weet er iemand wat ik nu moet doen?


Reactie RonnyLatYa

Ik vermoed dat je bedoelt dat je verblijfsperiode verstrijkt op 15 juli.

1. Je mag alvast blijven tot 31 juli zonder dat er een overstay zal aangerekend worden.

Wat er vanaf 31 juli zal gelden weet ik niet. Daar is nog geen info over.

De periode kan verlengd worden. Of men geeft je de mogelijkheid om te verlengen en in het slechtste geval moet je buiten. Op zich is dat laatste niet erg, maar wat zullen de voorwaarden zijn om terug binnen te komen ?

2. Is die verblijfsperiode bekomen met een jaarverlenging dan moet je gewoon voor 15 juli weer een nieuwe jaarverlenging aanvragen, net zoals voordien.

3. Indien men de automatisch verlenging niet verder zou verlengen dan 31 juli, is 2 augustus natuurlijk een randgeval waarbij je waarschijnlijk weinig problemen zal ondervinden op de luchthaven denk ik.

Het is echter afwachten wat men zal beslissen over wat er na 31 juli met de verblijfsperioden van vele zal gebeuren

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand visavraag Nr 100/20: Wat te doen ivm mijn verblijfsperiode?”

  1. Gerbrand zegt op

    zit in dezelfde situatie, jaarvisum NON O aangevraagd in NL, dus iedere 3 maanden een borderrun. Nu ff niet tot 31 juli, maar mijn visum is geldig tot 8 aug 2020. Als ik voor die tijd nog een visumrun kan maken heb ik 3 maanden respijt, anders moet ik terug naar NL en dan maar afwachten.
    Of iemand een ander idee


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website