Thailand visavraag Nr 097/20: TM30 melding on-line

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
6 juni 2020

Vraagsteller: Peter

Als ik als buitenlander bij mijn Thaise vrienden in hun huis ga logeren moet en kan ik mij registreren TM 30 formulier via een website en wel het volgende; https://extranet.immigration.go.th/fn24online/

Mijn vraag is dit nog steeds zo of is dit nu veranderd? Ik controleer dit vanuit Nederland en de site werkt niet meer.


Reactie RonnyLatYa

Die verplichting is er nog altijd en de website werkt nog steeds als ik die aanklik, maar men heeft blijkbaar aanpassingen gemaakt. Wat ik eruit begrijp is dat het aanmeldingsformulier er nu wat anders uitziet op de website.

Onderaan zie je een Thaise tekst verschijnen.

Kort samengevat zegt die tekst dat er dus verbeteringen zijn aangebracht en dat je ook het wachtwoord dient aan te passen. Indien inloggen niet lukt, of je kan je paswoord niet veranderen dien je contact met immigratie te nemen. Blijkbaar zou het ook enkel werken met Internet Explorer versie 8-11 en Chrome. Tenminste volgen die tekst toch.

Maar er is ook een mogelijkheid om dit via de Smartphone te doen.

https://immigration.go.th/content/online_serivces

Maar gezien je in Nederland bent is dit momenteel toch geen probleem. Mogelijk gebruikt men deze periode ook om een en ander aan te passen omdat er amper meldingen gemaakt worden en dan kan het zijn dat er tijdelijk een en ander niet werkt.

Trouwens het is je vriendin of vrienden die de melding moet maken. Zij is/zijn de verantwoordelijke van het adres.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thailand visavraag Nr 097/20: TM30 melding on-line”

 1. Klaas zegt op

  Wat ook kan, is dat je VPN gebruikt.
  Ik ben in Chiang Mai, had VPN op Nederland staan, site deed het niet.
  Alle browsers geprobeerd, geen resultaat.
  VPN op Thailand gezet, probleem verholpen.

 2. Guy zegt op

  Vanuit Europa zal dat niet lukken zonder VPN — die je dan vanuit niet Thais grondgebied op Thailand instelt — Immers die meldingen dienen gemaakt voor verblijf in Thailand.
  Nogal eenvoudig voor de Thaise overheid om online aanmeldingen die niet vanuit Thailand worden gemaakt en dus per definitie niet correct zijn, te blokkeren door de site niet toegankelijk te maken voor dat soort aanloggen.

  • RonnyLatYa zegt op

   En met een VPN lukt het dan wel. Wat is dan het verschil ?
   Bovendien kan de verhuurder zich toch ook in het buitenmand bevinden? Iemand die zijn eigendom(men) verhuurt. Waarom zouden buitenlandse meldingen dan per definitie niet correct zijn ? Het gaat toch over het Thaise adres waar iemand verblijft. Waar de persoon die de melding maakt zich bevindt is toch minder belangrijk

   Diegene die de melding maakt is gekend want je moet je inloggen met een paswoord. Maar waarom zou iemand melden dat een persoon op een adres verblijft waar hij verantwoordelijk voor is als dat niet zo is? Daar zou je jezelf pas moeilijkheden mee op de hals kunnen halen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website