Vraagsteller: Josi

Ik heb een vraag in verband met jaarverlenging. Ik bewijs nu via de bank 800.000 baht op een Thaise rekening, doch wil dit de volgende maal bij verlenging overschakelen op maandelijkse stortingen van mijn pensioen. hoe gebeurt dit eigenlijk?

Het is te zeggen hoe moet dit aan de immigratie overgemaakt worden? Moet ik dit document aanvragen aan de pensioendienst van maandelijkse stortingen, of is het voldoende via uittreksel van de bank?


Reactie RonnyLatYa

In de eerste plaats moet je navragen of je immigratiekantoor wel maandelijkse stortingen aanvaardt. Er zijn immigratiekantoren die dat enkel aanvaarden van landen waar de ambassade geen Affidavit meer uitgeeft. Dat zijn dan o.a. USA, UK, Australië die dat sinds 2018 hebben stopgezet. Om die buitenlanders toch de mogelijkheid te geven om een inkomen te gebruiken mogen ze die maandelijkse stortingen gebruiken. Andere immigratiekantoren aanvaarden het dan weer van iedereen, maar willen dan bovenop soms ook een Affidavit/Visumondrsteuningsbrief zien. Voor andere volstaat dan weer enkel het Affidavit/Visumondersteuningsbrief en hoef je die stortingen niet effectief te bewijzen

De voorgeschreven procedure wanneer je maandelijkse stortingen gaat gebruiken zijn de volgende:

  • Wanneer je zoals in jouw geval gaat overschakelen van methode en gaat gebruik maken van stortingen dien je een bankbewijs te leveren dat je de laatste 12 maand maandelijks een bedrag hebt gestort, uit het buitenland en rond hetzelfde tijdstip. Dat bedrag moet minstens 65 000 Baht bedragen.
  • Wanneer het je eerste verlenging is dan volstaat bewijs van 2 stortingen. Je bent in dat geval dan ook maar je eerste 90 dagen in Thailand natuurlijk.

Bewijs van waar geld komt kan altijd gevraagd worden. Ook als iemand een Affidavit/ Visumondersteuningsbrief heeft kan men bewijzen vragen waar dat geld origineel vandaan komt. Bewijzen van pensioen of andere inkomsten. Gebeurt eerder zelden maar kan.

De officiële regels betreffende het gebruik van maandelijkse stortingen kan je hier vinden. Moet je maar eens opzoeken.

Amendment to police order 138/2557 Revising clauses 2.18 and 2.22 to include options for proof of income

Maar elk immigratiekantoor hanteert zijn regels en die kunnen daar van afwijken. Zoal gewoonlijk. Wat in het ene van toepassing is kan zomaar anders zijn in een ander immigratiekantoor. De beste raad die ik je kan geven is naar je immigratiekantoor te gaan en daar vragen wat zij willen zien i.v.m. stortingen. Indien blijkt dat je ook een Affidavit of Visumondersteuningsbrief nodig hebt of dat die volstaat kan je die nog altijd aanvragen. Wacht daar dan ook niet mee tot de laatste moment.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website