Vraagsteller: Marcel

Mijn paspoort is nog geldig tot juni 2023 maar aangezien ik mijn jaarverlenging op 20 oktober dit jaar moet doen achtte ik het verstandiger mijn paspoort nu al te vernieuwen. Ik heb mijn 90 dagen gisteren online gedaan en heb bevestiging gekregen als volgt THIS IS NOT AN EXTENSION OF STAY PLEASE NOTIFY YOUR ADDRESS AGAIN ON; 2022-12-06.

Betekend dit dat ik 90 dagen gekregen heb en moet ik mijn jaarverlenging toch voor 20 oktober doen, ik veronderstel van wel?

Verleden jaar heb ik mijn verlenging gedaan en had mijn bankuitreksels bij van een jaar met minimum 65000 bath maandelijks gestort. Ondanks dit moest ik toch een affidavit bezorgen en het mocht niet meer van het Oostenrijks consulaat zijn. Dit was in Jomtien. Ik ga morgen naar de ambassade voor mijn paspoort en denk eraan om dan meteen ook het affidavit te regelen indien dit nog mogelijk is.


Reactie RonnyLatYa

1. Een 90 dagen melding is een adresmelding die je elke 90 dagen van onderbroken verblijf moet uitvoeren. Je het m.a.w. niets gekregen van verblijf. Je hebt enkel je adres gemeld en op 06 december 22 moet je opnieuw die adresmelding maken indien je gans die tijd in Thailand bent gebleven. Heeft niet te maken met je verblijfsperiode op zich. Het is geen bewijs dat je tot die datum mag blijven. De datum is enkel een herinnering wanneer de volgende periode van 90 dagen afloopt dat je de melding moet maken.

Net wat er staat “THIS IS NOT AN EXTENSION OF STAY PLEASE NOTIFY YOUR ADDRESS AGAIN ON; 2022-12-06.

2. Je jaarverlening loopt af op 20 oktober 22 zeg je. Je zal dus een nieuwe jaarverlenging moeten aanvragen voor 20 oktober. Doe je dat met je oude paspoort dan zal je maar een verlenging bekomen tot juni 23, de einddatum van je oude paspoort. Doe je dat met een nieuw paspoort dan zal je bekomen tot oktober 20 oktober 2023. Persoonlijk zou ik dan ook kiezen om eerst een nieuw paspoort te halen. Je zal dan eerst alle gegevens van je oude naar je nieuwe paspoort moeten laten over zetten, maar dat overzetten en verlengen kan samen gebeuren. Zorg alvast dat men dan de pagina’s met visum, verlenging, Arrivalstempel niet ongeldig maakt in je oude paspoort. Plak er eventueel een post-it of iets dergelijks op. Maar normaal zal de ambassade dit wel weten. Het is niet de eerste keer dat ze dit doen. Vergeet ook de brief niet van de ambassade die vermeldt dat het nieuwe paspoort het oude vervangt.

3. Niet alle immigratiekantoren aanvaarden enkel stortingen. Sommige immigratiekantoren laten het enkel toe voor buitenlanders waar de ambassade geen Affidavit meer uitgeeft. Staat officieel nergens dat dit enkel voor die buitenlander mag toegestaan worden, maar dat is nu eenmaal weer die lokale interpretatie van de voorschriften.Een Affidavit zou dan trouwens moeten volstaan.

4. Je Affidavit bekom je meestal maar de werkdag na aanvraag. Misschien als je het vandaag via mail opstuurt naar de ambassade je het dan morgen gelijk ook weer terug kan meenemen. Maar ze sturen het anders ook wel op naar je adres. Je hebt nog 6 weken om je jaarverlenging aan te vragen. Tijd genoeg dus.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website