Thailand Visa vraag Nr 250/22: Jaarverlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
11 augustus 2022

Vraagsteller: Thomas

Ik wil binnenkort weer naar Thailand en vraag dan een visum voor 3 maanden aan om mijn vrouw te bezoeken. Dan wil ik als het bijna afloopt daar een retirement visum aanvragen omdat dit volgens mij eenvoudiger is als een Thai wife visum (heb ik jaren gedaan en moet mijn vrouw iedere x een dag vrij nemen en we moeten erg veel aanleveren). De benodigde THB 800.000 heb ik daarvoor al op mijn rekening staan.

Ik wil dit zo doen zodat ik dan ieder jaar de verlenging rond de jaarwisseling kan doen en dan ben ik meestal toch in Thailand. Is er nog iets waar ik aan moet denken?

Hartelijk dank alvast voor u reactie.


Reactie RonnyLatYa

Je jaarverlenging en de daaropvolgende jaarverlengingen zullen afhangen van wanneer nu je 90 dagen verblijf aflopen. Je datum van binnenkomst is dus belangrijk en 90 dagen later gaat normaal je eerste jaarverlenging in.

Elk jaar zal dan die jaarverlenging aflopen in dezelfde periode. Je moet dan zorgen dat je in die periode in Thailand bent.Dat is niet anders dan voordien.

Je bankbedrag moet er 2 maand, sommige eisen nog steeds 3 maand,  voor aanvraag opstaan. Vervolgens mag je er 3 maand na toekenning niet aankomen. De resterende periode mag je zakken tot 400 000 Baht. Het zal van je immigratiekantoor afhangen of je na drie maand dat moeten komen bewijzen of niet.

 Wat mij betreft hoeft iemand geen reden op te geven waarom men voor een bepaalde methode kiest.

Dat moet ieder voor zichzelf uitmaken. Of dat nu over de reden van de verlenging gaat of over de financiële eisen. Daar heeft tenslotte toch niemand zaken mee.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website