Vraagsteller: Jakob

Het banksaldo van 800.000 Baht omgerekend in Euros [Franse Ambassade 24.000 Euro]. 3 maanden visa single entry. Er staat nergens dat het geld op een Thaise bankrekening moet staan.

Als dit bedrag op een Nederlandse Bankrekening staat, is dit, lijkt mij ook OK, want je vraagt dit visum immers in Den Haag aan?

Wat denk jij?


Reactie RonnyLatYa

Ja hoor, geen probleem. Dat mag in Euro. Dat is trouwens ook wat de meeste gebruiken om hun visum aan te vragen. Immers niet iedereen heeft een bankrekening in Thailand met Thaise Baht op. Duidelijk moet wel zijn dat die rekening jou toebehoort. Dat spreekt voor zich denk ik.

De 800 000 Baht is een referentiewaarde.

Dat wordt dan omgerekend naar Euro door de ambassades en de koersen die ze daarvoor gebruiken kunnen al eens afwijken van elkaar. Dat is meestal ruim gemeten, in je nadeel dan, zodat ze die niet met elke koerswijziging moeten aanpassen. Je zal dan in verhouding meestal wel meer Euro moeten bewijzen dan de officiële koers op dat moment zou zijn. 

Dat geldt trouwens ook voor een inkomen van 65 000 Baht, dat dan omgerekend wordt naar Euro. Maar een bankrekening in Thailand met de nodige financiën op kan ook nog altijd natuurlijk.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website