Vraagsteller: Ron

Visa exempt. Indien om beschikbaar cashgeld gevraagd zou worden: dient dat dan de tegenwaarde van 10.000 of 20.000 thb te zijn? Op verschillende sites, lees ik deze verschillende bedragen.


Reactie RonnyLatYa

Het was altijd 10 000 Baht voor een Visa Exemption, maar ik lees inderdaad ook regelmatig dat men het zou opgetrokken hebben naar 20 000 Baht. Op de website van de Thaise ambassade in Brussel staat normaal ook 20 000 Baht maar momenteel offline. Op de website van de Thaise ambassade in Den Haag vind ik het niet direct.

Ik heb dus eens bij een andere Thaise ambassade/consulaat gekeken en bijvoorbeeld de Royal Thai Consulate-General, Los Angeles die schrijft.

“Travelers entering Thailand under the Tourist Visa Exemption Scheme must possess adequate cash of or

equivalent to 20,000 Baht per person or 40,000 Baht per family.”

Tourist visa exemption scheme – (thaiembassy.org)

Ik zou dus 20 000 Baht als referentie nemen.

Wel is de kans heel klein dat men dat zal vragen. Of je moest plannen om verschillende keren na elkaar op VE binnen te komen. Dan kan de vraag wel eens komen natuurlijk.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website