Vraagsteller: Fokke

Ik ga 29 oktober naar Thailand met visum O op basis van getrouwd. Nu ben ik me aan het voorbereiden op de papieren, maar ons appartement is nog niet klaar in Thailand. Hoe kunnen we nu een vaste woonplaats bewijzen? We gaan een paar weken iets huren en dan reizen van hot naar haar in Thailand. Ik kan natuurlijk zeggen dat ik bij mijn schoonouders woon, maar als ik dan daar niet ben op het moment van controle wordt de verlenging afgewezen.

Heeft iemand een oplossing hiervoor?


Reactie RonnyLatYa

Je hebt al minstens 2 maand om van hot naar her te reizen.  Na Nieuwjaar ga je naar je schoonouders en doe je aanvraag bij immigratie. Bij de aanvraag zal je een “Under consideration” stempel bekomen.  Die bedraagt normaal 30 dagen.  Die periode dient om je aanvraag te behandelen en die huisbezoeken af te handelen. Dat huisbezoek is meestal al enkele dagen na het indienen en normaal zal men je opbellen wanneer men langskomt. Het is niet zo dat je dus huisarrest krijgt en thuis moet wachten tot ze plotseling komen opdagen.

Zorg dat je tot die controle die week of zelfs die maand bij je schoonouders verblijft. Het zal ook een stuk makkelijker zijn om getuigen te vinden indien die gevraagd worden. Je kan van daar toch ook rondreizen. Je moet er alleen terug zijn om de definitieve verlenging op te halen.

Of je huurt iets in de buurt waar je gaat wonen tot je appartement klaar is.  Je kan dan ook nog rondreizen.  Je bent niet verplicht om op je adres te verblijven tot je die verlenging hebt.  Enkel bij de aanvraag en de controle moet je natuurlijk ter plaatsen zijn.

 Wij woonde in afwachting van het voltooien van onze woning ook tijdelijk bij vrienden. Heb ik gewoon gezegd. Het enige wat ze zeiden dat ik niet mocht vergeten als ik verhuisden om mijn adres aan te passen.  Dat is het. Je kan immers niet wonen in iets dat nog niet bewoonbaar is.

 Maak het toch allemaal niet moeilijker of ingewikkelder dan het is.

Zorg trouwens dat je vrouw op hetzelfde adres ingeschreven is al jij.  Als ze nog bij je schoonouders ingeschreven staat en jij geeft voor jezelf een ander adres op zal je geen verlenging krijgen.

Je moet immers samen wonen, “de jure and de facto”.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.25/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website