Thailand Visa vraag Nr 176/22: Visa Exemption

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
23 juni 2022

Vraagsteller: Jan 

Omdat ik graag naar mijn vriendin in Thailand wil, daar dit al meer dan 2 jaar geleden is i.v.m. Corona, zit ik met een aantal vragen. Kun je met een enkele reis naar Bangkok een visa exemption verkrijgen van 30 dagen en kun je deze dan ook met nog eens 30 dagen verlengen?

Is er na deze verlenging nog een mogelijkheid om voor de tweede keer te verlengen, bijvoorbeeld met een borderrun? Hoelang kun je dan na die borderrun nog in Thailand verblijven?


Reactie RonnyLatYa

1. Als je met “Visa Exemption” en met een enkele reis vertrekt zal je hoogstwaarschijnlijk al aangesproken worden bij de check-in. Die kan dan vragen waar je bewijs is dat je de intentie hebt om Thailand te verlaten voor de 30 dagen om zijn. Dat hoeft dan geen retourticket te zijn, maar een doorvliegticket volstaat ook.

Immigratie zou dat ook kunnen vragen, maar dat zal eerder zelden zijn. Of je moest al verschillende “Visa Exemptions” na elkaar hebben en je daar ook meer vragen over krijgt.

2. Elke “Visa Exemption” van 30 dagen kan je in Thailand eenmalig verlengen met 30 dagen (1900 Baht), tenminste voor zover je aanvraag wordt toegestaan door de immigratiebeambte. Maar dat is met alles zo.

3. Een “borderrun” maken via een grenspost over land kan. Die zouden als het goed is weer open moeten zijn zoals voordien. Met een “borderrun” verleng je geen verblijf. Je komt dan weer binnen op “Visa Exemption” en bekomt daarmee een nieuwe verblijfsperiode van 30 dagen, die je in principe weer eenmalig kan verlengen met 30 dagen. Hou er wel rekening mee dat ook het land waar je de “borderrun” mee maakt zijn eisen voor binnenkomst kan hebben.

4. “Borderruns” via een grenspost over land en met “Visa Exemption“ kunnen maximum 2 keer per kalenderjaar. Binnenkomsten op “Visa Exemption” via een luchthaven in principe onbeperkt, maar je zal bijna zeker vragen krijgen als ze zien dat er meerdere binnenkomsten op “Visa Exemption” zijn en vooral dan wanneer die “back-to-back” zijn.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website