Thailand Visa vraag Nr 158/22: Borderrun

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
8 juni 2022

Vraagsteller: Aad

Geografisch gezien zijn er 6 borderruns mogelijk: North to Myanmar, South to Malaysia, South East to Cambodja, East to Laos via Isaan en East to Vietnam. Heb jij informatie over die borderruns (misschien van mensen die dat ondertussen in 2022 hebben gedaan)?

Voor ons zijn slechts Myanmar en Malaysia interessant trouwens.

Zijn er nog condities bij terugkomst in Thailand?


Reactie RonnyLatYa

Sinds wanneer heeft Thailand dan een grens met Vietnam?

Er zijn trouwens wel meer grensovergang dan 1 per land. Of die allemaal al kunnen gebruikt worden door iedereen weet ik niet.

Momenteel is de Thailand Pass ook van toepassing indien je Thailand binnen komt via een grens over land. De details vind je op de Thailand Pass link. Wel dan het gedeelte “Land travel” gebruiken. Thailand Pass Registration System (for air travel only) (consular.go.th)

Of er al lezers zijn die de borderrun gemaakt hebben sinds die weer open is weet ik niet. Lijkt me nogal kort na de opening maar je weet nooit.

Indien wel kunnen ze steeds reageren.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

8 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 158/22: Borderrun”

 1. Mr.Bojangles zegt op

  Je hebt uiteraard al gekeken of je dié landen wel binnen mag en met welke vaccinaties danwel papieren?

 2. UbonRome zegt op

  Ik had mij er enkele weken terug in verdiept daar ik zelf in september t idee had om oom cambodja aan te doen(niet voor een border run specifiek maar t zou op t zelfde neer komen).
  Ik kwam daarbij tot de volgende conclutie aan de hand van beschikbare informatie gepubliceerd in thaise kranten en artiekelen m.b.t. tourisme op internet;

  Borderruns over land zijn (nog) onmogelijk, grens overgangen over land aleen voor inwoners/nationaliteiten van de omliggende landen. Mits vooraf geregistreerd.

  Voor ons zou ‘t dus alleen kunnen via luchthaven grens.

  Let op! Je moet je dus wel weer een (nieuwe)thailandpass hebben voor je terugkomst datum. En zoals hierboven al aangegevem houdt ook rekening met in reisvoorwaarden van t land waar je heen gaat voor t uitstapje.

  N.b.
  Mischien is t wel mogelijk thailand uit te gaan over land maar op dit moment kan je aleen nog maar terug via de lucht.
  Mocht je bijvoorbeeld cambodja in kunnen over land moet je eerst door rijzen naar phnom pehn om daat t vliegtuig terug te pakken want vanaf siem reap word nog niet gevlogen.

  Succes

  P.s.
  Persoonlijk houdt ik t in de gaten of er komende maand of 2 veranders om anders mijn reis programma aan te passen zal dan binnen thailand blijven i.p.v. ook een buurland aan te doen

  Zal verder wel bij mijn volgende reis december/januarie een uitstapje via de lucht maken omdat ik dan in een buurland wezen moet en zal dan dus ook 2 thailand passen aan vragen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Vanaf 1 juni zou het ook voor buitenlanders moeten mogelijk zijn om via een border over land Thailand binnen te komen.

   De Thailand Pass vermeld nergens dat dit niet kan voor buitenlanders.

   https://tp.consular.go.th/

   “Foreign nationals arriving in Thailand by air and by land from 1 June 2022 onwards are required to register on Thailand Pass with details, as follows;….”

   Maar vermits je spreek over enkele weken terug in verdiep, zal je informatie ook al enkele weken oud zijn
   Het was toen inderdaad nog beperkt tot enkele grensovergangen en ook tot die nationaliteiten van dat land.

   Sinds 1 juni zijn de spelregels wel veranderd. De Thailand Pass aanvragen via het gedeelte “Land Travel” want je zal moeten invullen welke grenspost je gebruikt.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je de registration nu doorloopt van een Thailand Pass Land Border, zal je ook zien dat je elke nationaliteit kan aanduiden. Niet enkel de nationaliteit van het land aan die landborder.
   Ik veronderstel dus dat iedereen weer het land in en uit kan via een landborder.

   https://land.tp.consular.go.th/en/registration

   Maar als je met recente info het tegendeel kan aantonen… Graag dan natuurlijk. Ik kan er ook over gelezen hebben natuurlijk.

   • Erik zegt op

    De landgrens Thailand-Laos bij Nongkhai, via de brug of per boot, is open maar op voorwaarde van bewezen vaccinaties. Zie deze link:

    https://www.nationthailand.com/in-focus/40015141

    • RonnyLatYa zegt op

     Bericht vian de link is van 2 mei 2022 en toen was de binnenkomst beperkt tot Laotianen.
     “….and serves as the channel for Laotians to enter Nong Khai.”

     Niet recent en dus achterhaald die info, want sinds 1 juni nieuwe regels.
     Aan wat je nu als buitenlander moet voldoen om Thailand binnen te komen staat duidelijk op de Thailand Pass. Kan je ook zien welke grensovergangen open zijn, want je moet die aangeven. Niet dat alle grensovergang mogelijk zijn voor iedereen, maar dat was voor Corona ook niet zo.

 3. Tijssens John zegt op

  Op 23 mei border run via Kap Choeng gedaan, nieuweThaipass,verzekering en vaccinatie bewijs nodig voor binnenkomst Thailand. Kosten Cambodia 1500 Thb visa, 300 Thb indien men zelfde dag terug naar Thailand terugkeerd en 100 Thb bij verlaten van Cambodia.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het Chong Chom Checkpoint bleek inderdaad al wat vroeger open dan 1 juni voor toeristen. Was toen ook zo aangeduid op de Thailand Pass dacht ik. Met Maleisie was er ook een dacht ik, maar ik dacht ook enkel voor Maleisiers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website