Vraagsteller: Peter

Ik reis van 3 oktober 2023 tot en met 2 mei 2024 opnieuw naar Thailand. Vorig jaar was ik er ook, van 8 april 2022 tot en met 29 september 2022. Ik ben toen het land binnengekomen met een E Visa non O. Door de complicaties rondom de regelingen in verband met COVID-19 heb ik destijds besloten om een visumbureau in te schakelen. Zonder te adverteren heeft Visumservice.nl dat uitstekend voor mij geregeld. Van dat non O-visum heb ik een retirement visum laten maken en een single entry visum verkregen. Helaas zijn deze visa verlopen, dus ik moet het proces opnieuw starten.

Ik kan me voorstellen dat de regels nu anders zijn. Voor zover ik weet, ben jij de enige die hier duidelijkheid over kan geven. Is het mogelijk voor mij om Thailand binnen te komen op een toeristenvisum van 60 dagen en daarvan een non O-visum te maken, gevolgd door een retirement visum? Dit alles in Jomtien. Naar mijn mening hoef ik dan geen aanvullende verzekering en verklaring in het Engels af te sluiten. Heb ik deze zaken wel nodig voor een Non O-visum, of is dat niet meer het geval?

Ik vind het tegenstrijdig dat men voor een toeristenvisum van 60 dagen geen aanvullende verzekering en andere documenten hoeft af te sluiten, terwijl dat wel nodig is voor een Non O-visum van 90 dagen. Ik hoop dat je me net zo goed kunt helpen als in het verleden.


Reactie RonnyLatYa

Ja, je kan een Tourist omzetten naar een Non-immigrant in Thailand.  Kan zelfs vanuit een Visa Exemption. Er wordt in dat geval geen verzekering of verklaring gevraagd. Wel als je die Non-immigrant in Nederland zou aanvragen

Wat je nodig hebt om je Visa Exemption om te zetten naar een Non-immigrant in Thailand vind je hier. Is eigenlijk vergelijkbaar met de eisen van een jaarverlenging. Rekening houden dat er minstens 15 dagen verblijf rest bij de aanvraag.

https://www.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022/02/9.FOR-RETIREMENT-PURPOSES-50-YEARS-OLD-NON-O.pdf

Indien toegestaan zal je eerst 90 dagen bekomen die je dan weer kan verlengen met een jaar en wat je dan jaarlijks kan herhalen.

Niet vergeten om bij het verlaten van Thailand dan een re-entry te vragen en tijdig in Thailand terug te zijn voor je nieuwe jaarverlenging.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website