Vraagsteller: Peter

Wij zijn bezig met de procedure voor een visum NON O-A, we zijn alle punten aan het afvinken van de website thaiembassy.org/haque.

De Covid 19 verzekering was al lastig, maar daar hebben we inmiddels een goede aanbieding van gekregen van AA insurance van 25.000 baht, met de aantekening dat de verplichte verzekering van 40.000 outpatient en 400.000 inpatient gratis is.

Alle andere stukken zijn inmiddels gelegaliseerd door CDC Den Haag. Wat overblijft is de inkomensverklaring van 800.000 baht op de bank of tenminste een maandinkomen van 65.000 baht.

Mijn vraag: Als je niet genoeg aan maandinkomen hebt, wat wordt er dan verlangd aan een verklaring van een bank? Waar neemt de ambassade genoegen mee? Is een dagafschrift van de bank voldoende? Of is er een bankgarantie nodig (wat dat ook mag inhouden)?

Graag ook een reactie van iemand die onlangs naar Thailand is gegaan.

Ronny en ook anderen alvast bedankt voor de reacties.


Reactie RonnyLatYa

Als je niet genoeg inkomen hebt, dan is de combinatie methode ook nog een mogelijkheid. Dat wil zeggen dat je jaarlijks inkomen en een bankbedrag samen minstens 800 000 Baht op jaarbasis moet zijn.

Kan je makkelijk uitrekenen.

– 800 000 – je jaarinkomen en dat is dan minstens het bankbedrag dat je zal moeten bewijzen of

– je neemt een bepaald bankbedrag en telt daar je het jaarinkomen bij. Indien 800 000 of meer is dat goed.

Bij een bankbedrag eist men meestal de afschriften van de laatste drie maand. Het bedrag dat je met een bankbedrag wil bewijzen moet er dan minstens minstens drie maand op staan.

Een bankgarantie wil zeggen dat de bank een brief maakt waarop zij verklaart dat dit bedrag er inderdaad op staat.

“A copy of bank statement showing a deposit of the amount in local currency or in THB no less than 800,000 THB OR an income certificate (an original copy) with a monthly income no less than 65,000 THB OR a deposit account together with an annual income totalling no less than 800,000 THB. (In the case where a bank statement is submitted, a letter of guarantee from the bank (an original copy) is also required.)”

Non-Immigrant Visa O-A (long stay) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 136/21: Non-immigrant O-A visum – Financiële bewijzen”

  1. Ousen zegt op

    Moderator: Vragen over visa moeten via de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website