Vraagsteller: Ko

Na vorig jaar 6 weken door midden, noord en zuid Thailand gereisd te hebben, willen we dit jaar een reis van 8 weken gaan maken te beginnen in Thailand, dan via het oosten naar Laos (Vientiane) vervolgens van Luang Praban in Laos vliegen naar Siem Reap in Cambodja en dan via de zuidkust weer via Koh Chang weer naar Bangkok.

Tot zover de reis. Nu mijn vraag: ergens las ik dat het een probleem kan zijn dat je bij aankomst in Thailand een 30 dagen visum kan krijgen, maar dat de terugvlucht pas 8 weken later is. Ergens werd dan ook de tip gegeven om via 12go asia een goedkope busreis te boeken naar bijvoorbeeld Maleisië. Is dit nodig of kan ook een reservering van een hotel in Laos of de daar geboekte vliegreis volstaan? Ik neem aan dat bij terugkeer in Thailand voor de terugreis het geen probleem zal zijn om weer een nieuw visum te krijgen.

Graag antwoord op mijn vraag en reistips voor dit traject zijn natuurlijk verrijkend en waardevol.


Reactie RonnyLatYa

Wat je een “30 dagen visum” noemt, is eigenlijk een Visa exemption d.w.z. dat je vrijgesteld bent van visum en je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 30 dagen bekomt zonder een visum te bezitten. Mogelijk gaat men dat in de toekomst veranderen naar 60 dagen, maar wanneer dat ingaat, is nog niet bevestigd.

Het zal niet zozeer bij immigratie zijn dat je problemen mag verwachten. Die controleren dat normaal niet. Het is vooral bij vertrek dat men een bewijs vraagt dat je binnen de 30 dagen Thailand zal verlaten. Maar het hangt ervan af hoe je luchtvaartmaatschappij daar naar kijkt en vooral het personeel bij de check-in. Sommige maken er niks van, andere vragen een vliegticket, andere volstaat een bewijs van bus of hotel, voor andere volstaat een verklaring.

Je moet dus eens informeren bij je luchtvaartmaatschappij. Eventueel een bevestigingsmail bijhouden over hun beslissing dat je dan kan tonen bij de check-in als er daar dan discussie over is.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website