Vraagsteller: Luit

Ik heb een Thaise vriendin en ik heb een huis op haar naam gekocht in het zuiden van Thailand waar we op dit moment meestal 2 keer per jaar 2 maanden heen gaan. Ik ben bijna 65 jaar.
Nu ga ik meestal met visa exemption naar Thailand en ga dan tussendoor een keer naar Maleisië of verleng bij immigratie met 30 dagen. Ik vraag mij af of dit de handigste methode is?

Ik wil eigenlijk voorkomen dat ik veel geld op een Thaise bankrekening moet zetten. Ik heb het wel, maar laat het liever in Europa. Ook heb ik weinig trek om dure ziektekostenverzekeringen in Thailand te moeten afsluiten. Mijn doorlopende reisverzekering biedt een prima dekking tot 3 maanden, en langer ben ik er nu toch nooit.


Reactie RonnyLatYa

  1. Er zijn plannen om de Visa exemption op 60 dagen te brengen.  Daarmee zou je probleem opgelost moeten zijn. Wanneer dat zou ingaan is echter nog niet gekend.  Ik lees eind deze maand/begin volgende maand, maar lees ook wel eens pas in september.  De tijd zal het ons leren.
  1. Zolang het nog 30 dagen is, heb je de keuze tussen:

– Verlengen met 30 dagen bij immigratie

– Een borderrun en terug binnen komen op Visa exemption

net zoals je tot nu toe deed.

  1. De goedkoopste oplossing was en is nog steeds een Tourist visum aanvragen. Bekom je meteen 60 dagen bij binnenkomst en kan je verlengen met 30 dagen indien nodig. Heb je ook geen verzekering of geld in Thailand op de bank voor nodig. Eisen voor een Tourist visum vind je hier:

Zie TR1 – Tourism and Leisure activities (Period of Stay : 60 Days): https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/PPT-TypesofVisa_Hague_9.10.66-Final_3.pdf

Je vriendin kan altijd een uitnodigingsbrief maken voor je dat je op haar adres zal verblijven om je verblijfplaats te bewijzen. Zulk een voorbeeld van een uitnodigingsbrief vind je hier.  (Let op want is die van de Thaise ambassade in Brussel.  Naam “Brussel” en “Belgische” nationaliteit dan aanpassen in het Thai, of de brief gewoon in het Engels kan ook. Best ook kopie ID en Tabien Baan van je vriendin bijvoegen. Laat ze ook tekenen op die documenten: https://image.mfa.go.th/mfa/0/P5NCnBapvr/Visa_form/Example-of-Invitation-Letter.pdf

Dat je dat huis op haar naam hebt gekocht is niet relevant voor een visum.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website