Vraagsteller: José

Wij hebben normaal altijd een Non O visum, echter in december 2020 zijn we met een Non O/A binnen gekomen in Thailand. Op dit jaarvisum zijn we in november 2021 weer gekomen. We zijn meestal een half jaar hier en een half jaar in Nederland. Nu gaan we weer naar huis, NL, en weten niet of we een re-entry aan zullen vragen of niet.
We willen waarschijnlijk weer terug naar een non O visum ( in verband met de verzekering).

Onze vraag is, kunnen we met een re entry op het O/A een nieuw visum aanvragen in NL? De geldigheid van de re–entry zal tot 10 november 2022 zijn. Wanneer we terug willen in bijvoorbeeld oktober 2022 kan dit dan met een nieuw O visum, of zijn we gebonden aan de datum van 10 november en kunnen we daarna pas een nieuw visum aanvragen?


Reactie RonnyLatYa

Je hoeft in dit geval eigenlijk enkel maar te kijken naar de geldigheidsperiode van je O-A visum, niet naar de verblijfsperiode.

Om een nieuw visum aan te vragen moet de geldigheidsperiode van het vorige visum verstreken zijn.

Je bent in december 2020 binnen gekomen met een Non-O-A visum. Een Non-O-A visum heeft een geldigheidsperiode van 1 jaar. De geldigheidsperiode van dat Non-O-A visum zal dan ergens eind november/begin december 2021 geweest zijn. Na die geldigheidsperiode kan je met dat visum niets meer aanvangen en is het automatisch vervallen. Ik denk dat je er nog net bent mee binnen gekomen in november 21 voor de geldigheidsperiode van het visum verstreken was

Wat je nu moet doen is geen re-entry vragen als je Thailand verlaat. Heeft geen nut. Je huidige verblijfsperiode die normaal loopt tot 10 november 22 zal dan automatisch vervallen bij het verlaten van Thailand.

Eigenlijk heb je dan niets meer. Geen visum want geldigheidsperiode is verstreken en ook geen verblijfsperiode meer want je hebt geen re-entry.

Je kan dan gewoon weer een nieuw Non-O visum aanvragen vragen voor de volgende terugkeer in oktober 2022. Bekom je dan 90 dagen mee en die kan je dan in Thailand verlengen met een jaar als je aan de voorwaarden voldoet van die jaarverlenging.

Samengevat: Thailand verlaten zonder re-entry en vervolgens een nieuw Non-O aanvragen. Single entry volstaat als je vervolgens een jaarverlenging gaat aanvragen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website