Vraagsteller: Theo

Ik zou 1 juni samen met mijn Thaise vriendin voor 3 maanden naar Nederland vertrekken, maar vanwege de coronacrisis komt mijn vriendin vooralsnog Nederland niet in, dus wil ik de reis uitstellen.

Als ik wel naar Nederland zou moeten vanwege verzekering of andere dringende zaken, dan moet ik ,voor het verlopen van mijn verblijfsverlenging op basis van een O-visum op 27 september 2020, weer terug in Thailand zijn.

Mijn vraag is als Thailand nog gesloten zou zijn voor buitenlanders kan ik dan mijn verblijf op een datum na 27 september nog op de normale manier verlengen of moet ik dan de hele procedure opnieuw opstarten?


Reactie RonnyLatYa

Een probleem waar wel meerdere personen mee kampen.

Momenteel ziet het er echter naar uit dat wanneer je niet tijdig terug in Thailand bent om je jaarverlenging opnieuw te verlengen, je alles weer van voor af aan zal moeten beginnen.

Als er daar nieuws over verschijnt dat hier een oplossing voor geeft laat ik het weten hier op het blog.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Thailand visa vraag Nr 080/20: Wat met mijn jaarverlenging als ik niet tijdig terug ben in Thailand?”

 1. Ben zegt op

  Ik dacht gelezen te hebben dat je snel mogelijk als mogelijk terug moet komen al is dit na de verlengingsdatum dit geen problemen zou geven voor de nieuwe verlengen.
  Vraag na bij de immigration.
  Ben

  • RonnyLatYa zegt op

   Dit geldt enkel voor “Permanent Residents”.
   Een jaarverlenging valt daar niet onder

 2. Ben zegt op

  Stel anders je reis uit totdat je de nieuwe verlengen hebt.
  Ben

 3. geert zegt op

  Theo,

  Vijf maanden is erg lang om iets te voorspellen in deze Covid-19 tijden.
  Zoals we er nu voorstaan denk ik persoonlijk dat de reisrestricties versoepelt zullen zijn tegen die tijd, men kan ook niet eeuwig alles dicht houden. Thailand is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme.
  Maar je weet het nooit natuurlijk.

  Als het Thaise Immigration Bureau hiervoor geen uitzonderingen toestaat dan is de huidige regelgeving van kracht en dan moet je inderdaad van voor af aan opnieuw beginnen.

  Gisterenavond heeft het kabinet nog een tweede automatische visum verlenging toegestaan tot 31 juli voor toeristen wiens visum liep tot 26 maart. Zij moeten zich hiervoor ook niet gaan melden bij het immigratie kantoor.
  zie BangkokPost : https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1904435/visas-extended-relief-measures-approved

  Gegroet,

  • RonnyLatYa zegt op

   Opgelet
   “….voor toeristen wiens visum liep tot 26 maart.”
   Het betreft hier een verblijfsperiode die afloopt NA 26 maart en niet enkel voor toeristen.

 4. Conimex zegt op

  Is het niet zo dat je dan met een visa exemption binnen kan komen, welke je bij je immigratie kantoor, met de benodigde bescheiden, zoals ondersteuningsbrief van de ambassade, deze kan omzetten in een ‘non o’, welke je dan na 2 maanden kunt verlengen ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja en dat is ook hetzelfde als van voor af aan beginnen…..

 5. wim zegt op

  Anders een 3 maanden O-visum halen bij het consulaat of ambassade. Heel makkelijk te krijgen en dan verlengen naar een jaarvisum na 3 maanden.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja en dat is ook hetzelfde als van voor af aan beginnen…..

 6. Josse zegt op

  Ik ben verplicht langer in Thailand te blijven, geen Thai Airways terugvlucht. Is niet direkt een probleem voor mij. Wel vervalt mijn reisverzekering einde deze maand. Wat in geval van hospitalisatie? Weet iemand waar ik een tijdelijke verzekering kan afsluiten in Thailand. Ben Belg en verblijf in Pattaya. Alvast bedankt voor jetips.

  • RonnyLatYa zegt op

   Neem best eerst eens contact met je reisbureau/reisverzekering en kijk wat daar mogelijk is.
   In principe moet je voor afreis de reisverzekering afsluiten voor de ganse periode, maar gezien deze Coronaperiode zijn er misschien andere voorwaarden van toepassing.

   Europese reisverzekeringen zijn meestal goed met een brede dekking en zonder uitsluitingen.
   Of je iets vergelijkbaars zal vinden in Thailand voor korte duur en aan een redelijke prijs is maar de vraag.
   Maar er zijn zeker mensen die hier meer in thuis zijn dan ik.

 7. Rene Wouters zegt op

  Josse
  Ik heb een jaar reisverzekering voor 2 personen. De naam is protection en afgesloten bij connection. Wij mogen 90 dagen (geen drie maand) op reis gaan en dan moet wij een aantal dagen weerkomen en eventueel daarna weer vertrekken. Indien ik langer als 90 dagen zou willen blijven moet wij per maand een bijkomend bedrag betalen zelf indien wij de laatste vakantie maand niet volledig zouden uit doen. Misschien eventjes kontakt opnemen met jouw reisverzekering indien dit mogelijk is?

  • Robert Van Dijck zegt op

   Dat klopt, ik heb een reisverzekering voor 1 jaar bij de Belfius bank, ik mag ook maar 3 maanden aan één stuk wegblijven, blijf ik langer weg dan moet ik 58€ per maand bijbetalen, ik verblijf nu 6 maanden in Thailand, ik heb dus 3X58€ bijbetaald.

 8. Mr Max zegt op

  Dat met die reisverzekering klopt
  Ik had een doorlopende reisverzekering voor 1 jaar afgesloten
  Maar ben verzekerd voor 90 dagen
  Moet wel een jaar lang premie betalen dus zo doorlopend is het niet
  Heb dus een reisverzekering afgesloten bij een andere maatschappij
  Waardoor ik dan weer 90 dagen ben verzekerd
  Dit is volgens mij voordeliger dan 3x 58 euro te betalen

  • Rob zegt op

   Slim maar… ik denk dat dit niet geldig is als je ooit zorg nodig hebt: al deze verzekeringen stellen dat je max 90 dagen onafgebroken in het buitenland mag verblijven. De formule Is een jaar geldig, dwz: als je een dag terugkeert, kan je opnieuw 90 dagen naar het buitenland.
   Maar bij een andere maatschappij aanvullend een verzekering afsluiten, dat gaat niet pakke .
   Als er iets gebeurt, vragen ze je vliegtuigticket en als dan blijkt dat je langer dan 90 dagen weg bent, ben je niet gedekt.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het lijkt met toch verstandiger om de extra premie van 58 Euro per maand te betalen bij een langer verblijf dan 90 dagen, dan andere constructies te gaan uitvinden.

 9. David H. zegt op

  4 maanden en enkele dagen ben je van de eerst mogelijke aanvraagdatum van hernieuwing vandaan,doe dit zo vroeg mogelijk , en dan ben je wederom gerust en veilig !

  Ik zou het zo doen , en doe ik ook , mijn vervaldatum en deze van vraagsteller zijn bijna zelfde , ik heb me er gewoon met verzoend dat mijn reisplanning naar BE.in Juni niet doorgaat met zelfs risico van niet terug binnen Thailand te mogen . Ik zal dan wel daarna zien hoe alles evolueerd., ik geloof mooit dat Thailand het zich permitteerd om lang op “vluchtslot “te blijven

  Natuurlijk indien ernstige dringende redenen opduiken is er geen andere keuze ,maar 4 maand is nu echt toch geen eeuwigheid

  • RonnyLatYa zegt op

   Normaal zou hij misschien ten vroegste mogelijk half augustus, maar zeker eind augustus kunnen gaan verlengen. Als de genoemde verzekering of andere dringende zaken kunnen wachten op de nieuwe jaarverlenging is dat natuurlijk een eenvoudige oplossing.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website