Vraagsteller: René

Ik heb een multiple entry retirement visum. Bij dit visum staat een stempel: Please contact the immigration Office for a re-entry permit before leaving Thailand. Waarom moet ik mij melden? En wat moet er gebeuren? Zijn er kosten aan verbonden?

Mijn dank is groot.


Reactie RonnyLatYa

Heb je wel een “multiple entry retirement visum”? Misschien had je die wel oorspronkelijk, maar is deze dan nog wel geldig om Thailand binnen te komen? Of is het een verlenging van je verblijfsperiode als “Retired”.

De tekst “Please contact the immigration Office for a re-entry permit before leaving Thailand” wordt immers niet door de ambassade bij een visum geplaatst, maar door immigratie bij een jaarverlenging. Vermits die tekst door immigratie werd geplaatst wil dat zeggen dat je een jaarverlenging hebt bekomen.

Deze tekst wil dan zeggen dat voor je Thailand verlaat, je een “re-entry” dient aan te vragen. Met die “re-entry” kan je dan Thailand terug binnen komen en de einddatum van je jaarverlenging terugbekomen. Indien je dat niet zou doen vervalt je verlenging bij het verlaten van Thailand.

Een “Single Re-entry” kost 1000 Baht en een “Multiple re-entry” kost 3800 Baht.

Mogelijk heb je zelfs al een “Multiple re-entry” gevraagd omdat je spreekt over “Ik heb een multiple entry retirement visum”, maar indien zo is dat geen “multiple entry retirement visum” maar een “jaarverlenging met Multiple re-entry”.

Het is heel belangrijk het verschil te weten tussen een visum en een jaarverlenging.

Als je er niet aan uit kunt wat je eigenlijk hebt, stuur me dan maar een kopie van je visum en die stempels waarvan sprake in je paspoort. Dan verklaar ik wel aan de hand daarvan wat je momenteel eigenlijk hebt en wat nog geldig is. Je hoeft daarbij geen persoonlijke gegevens te sturen. Mag je bedekken want heb ik niet nodig.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website